Οκτώ μυστικά τον γιατρό τον κάνουν πέρα!

  • Iatropedia
Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα .. λέει η παροιμία αλλά δεν είναι όμως πάντα αρκετό. Όταν οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί με το παραμικρό κρεβατώνονται υπάρχουν φίλοι ή συγγενείς οι οποίοι δεν ξέρουν τι σημαίνει η λέξη αρρώστεια και γιατρός! Ποια είναι τα μυστικά τους;

σφύριξε χαρούμενα μπορείς

Το έντονο άγχος αλλά και το στρες ενοχοποιούνται για την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας αφού αδρανοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σε περιόδους έντονου άγχους, ο οργανισμός, παράγει μεγάλες ποσότητες αδρεναλίνης και κορτιζόλης με συνέπεια να μειώνεται η ικανότητά του να καταπολεμά βακτήρια και ιούς.

Επιστημονικές μελέτες που έγιναν απέδειξαν πως όσοι στρεσάρονται περισσότερο κινδυνεύουν από καρδιακές νόσους, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή άλλες παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος (π.χ. γαστρίτιδα, έλκος) και αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών, όπως η κατάθλιψη το βρογχικό άσθμα

πλύσιμο χεριών

Η πλέον συνηθισμένη οδός μετάδοσης μικροβίων και ιών είναι η μεταφορά τους από τα χέρια στο στόμα ή τη μύτη αλλά και στο πρόσωπο .Το καλό πλύσιμο των χεριών θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος για να μην κολλάμε τις διάφορες ιώσεις.

σκόρδο στο φαγητό;

Το σκόρδο περιέχει μια ουσία την αλυσίνη η οποία προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα γι’ αυτό κρίνεται σκόπιμο να χρησιμοποιείτε συχνά στη μαγειρική.

τσιγάρο ούτε λόγος

Εκτός από τους διάφορους τύπους καρκίνου και τα άλλα θανατηφόρα νοσήματα που προκαλεί η βλαβερή αυτή συνήθεια, δυσχεραίνει επίσης την αναπνευστική λειτουργία και ευνοεί τις λοιμώξεις του αναπνευστικού.

επαρκής ύπνος

Σύμφωνα με έρευνα του Carnegie Mellon University στο Pittsburgh όσο λιγότερες ώρες κοιμάται κάποιος τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης κάποιας αρρώστιας.

Την ίδια στιγμή τα οφέλη του ύπνου κατέδειξε έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, η οποία συμπέρανε ότι όσοι κοιμούνται περισσότερες από έξι ώρες την ημέρα είναι πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερα χρόνια.

Επίσης, μελέτες σε ανθρώπους που εργάζονται νύχτα δείχνουν αυξημένα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του εντέρου.

Οι ώρες ύπνου που χρειάζεται ο καθένας για να ξεκουραστεί είναι βέβαια θέμα ιδιοσυγκρασίας. Ωστόσο οι ειδικοί, συνιστούν η διάρκεια του ύπνου να κυμαίνεται μεταξύ από 6-7 ώρες.

Προτιμούν τα βότανα

Πρώτος ο Ιπποκράτης είχε μιλήσει για τη δύναμη των φυτών και των βοτάνων τα οποία συμβάλλουν στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουμε τα φάρμακα και να στραφούμε στα βότανα. Όμως η πολυφαρμακία και γενικά η αλόγιστη χρήση φαρμάκων είναι γνωστό ότι διαταράσσει τους μηχανισμούς του ανοσοποιητικού μας με αρνητικές επιπτώσεις στην άμυνά μας. Γι’ αυτό σε κάθε πρόβλημα υγείας θα πρέπει η λήψη φαρμάκων να γίνεται μόνο εφόσον το συστήσει ο θεράπων γιατρός.

όχι στη αποστείρωση

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπρούνελ του Λονδίνου παρακολούθησαν περισσότερα από 13.000 παιδιά από την εμβρυϊκή τους ηλικία μέχρι και μετά την ηλικία των 16 ετών και βρήκαν ότι οι νοικοκυρές που χρησιμοποιούσαν πολλά οικιακά προϊόντα καθαρισμού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους ή μετά τη γέννα, αύξαναν τις πιθανότητες εμφάνισης άσθματος στα παιδιά τους.

Την ίδια στιγμή άλλες μελέτες απέδειξαν ότι η επαφή μας από μικρή ηλικία με τα μικρόβια βοηθά στη δημιουργία αντισωμάτων, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού απέναντι στις αρρώστιες.

περισσότερα φρούτα, λαχανικά αλλά και περπάτημα

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά γυμνάζονται περισσότερο έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μην αρρωστήσουν αφού τα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο αλλά και οι πιπεριές είναι πλούσια σε βιταμίνη C.

Παράλληλα η αποφυγή της καθιστικής ζωής και η ενασχόληση με την γυμναστική δρουν ευεργετικά στο ανοσοποιητικό σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε οι γυναίκες θέλουν σεξ Έρευνα

Άλλαξε χρώμα ιδιότητες και κατέκτησε την Αμερική

Πως οι επιστήμονες νίκησαν την φαλάκρα

Τι να φάτε για να φύγει η νύστα