Υγιεινές και γρήγορες επιλογές για το πρωινό του παιδιού πριν το σχολείο [vid]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
πρωινό
Ένας από τους (πολλούς...) “μπελάδες” κάθε γονέα όσον αφορά το παιδί και το σχολείο του, είναι το να τρώει κάτι καλό το πρωί πριν φύγει από το σπίτι.

Επειδή, όμως, το πρωί η έλλειψη χρόνου είναι ένα πρόβλημα που έχουν τόσο οι γονείς, όσο και τα παιδιά, δείτε μερικές ιδέες για ένα καλό πρωινό σνακ, το οποίο είναι υγιεινό και ταυτόχρονα γρήγορο για όλους.

Μάφιν χαμηλών λιπαρών με κανέλα

Αυτά τα muffins παρέχουν 3 γραμμάρια πρωτεΐνης, 94 mg ασβεστίου και δεν είναι τα… τυπικά γλυκίσματα υψηλής θερμιδικής αξίας. Φτιάχνονται με γιαούρτι χωρίς λιπαρά και γάλα με χαμηλά λιπαρά για να μην έχουν ανθυγιεινά λίπη.

Σπιτικές μπάρες δημητριακών με αμύγδαλο και μέλι

Αυτές οι σπιτικές μπάρες δημητριακών παίρνουν την γλυκιά γεύση από το βούτυρο αμυγδάλου και το μέλι και είναι πολύ καλή λύση για ένα υγιεινό πρωινό για το παιδί με μεγάλη δόση ενέργειας. Είναι γεμάτες από βιταμίνη C από τα αποξηραμένα κεράσια, που εφόσον τα επιλέξετε συμπληρώνουν τα πέντε συστατικά γι’ αυτό το υγιεινό πρωινό.

Πορτοκάλι/μήλο με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς

Δεν είναι ανάγκη να το φτιάξετε όπως στην φωτογραφία, αλλά εάν το κάνετε θα το φάει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον το παιδί. Μπορείτε να έχετε κόψει το φρούτο από το προηγούμενο βράδυ για να γλιτώσετε χρόνο.

Τυλιχτή πίτα με αυγά ή κοτόπουλο και λαχανικά

Περιέχει περίπου 300 θερμίδες και είναι ένα τέλειο πρόγευμα για το παιδί. Το φτιάχνετε με λεπτή πίτα από καλαμπόκι και βάζετε μέσα κάποιου είδους πρωτεΐνη (πχ αυγό, ή κοτόπουλο) και λαχανικά της αρεσκείας σας. Επιλέξτε και λίγο φρέσκο καλαμπόκι για να το κάνετε λίγο πιο γλυκό για το παιδί, αφού καλό είναι να μην βάλετε μέσα μαγιονέζα ή άλλες σάλτσες.

Σνακ για αργότερα μέσα στην ημέρα

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μερικές πολύ έξυπνες ιδέες για υγιεινά σνακ για τα παιδιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα οποία μπορούν επίσης να τα πάρουν μαζί τους στο σχολείο.

Πηγή: http://www.health.com