Πόνος στον αυχένα*

  • Από Iatropedia

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να εντοπίζεται σε οποιοδήποτε σημείο του λαιμού, συμπεριλαμβανομένων των μυών, των νεύρων, των σπόνδυλων και των ενδιάμεσων δίσκων (μεσοσπονδύλιοι δίσκοι). Επίσης, μπορεί να προέρχεται ή να συνδέεται και με τις περιοχές του σώματος γύρω από το λαιμό, όπως ο ώμος, το σαγόνι , το κεφάλι, και το άνω μέρων των χεριών.

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να δημιουργεί και δυσκολία στην κίνηση του προς την μία πλευρά, μια κατάσταση που περιγράφεται και ως πιασμένος λαιμός. Εάν έχουν επηρεαστεί και τα νεύρα που βρίσκονται στην περιοχή, μπορεί να εμφανιστεί και αίσθημα μουδιάσματος, μυρμήγκιασμα ή αδυναμία στο χέρι ή και οπουδήποτε αλλού στη γύρω περιοχή.

Ένα από τα πιο κοινά αίτια του πόνου στον αυχένα είναι η μυϊκή κόπωση (καταπόνηση)  που προκαλείται από καθημερινές δραστηριότητες, όπως η κακή θέση του σώματος στην εργασία ή η κακή στάση στον ύπνο. Άλλα αίτια μπορεί να σχετίζονται με τραυματισμούς, ατυχήματα ή άλλες παθολογικές καταστάσεις.

 

Για να μάθεις περισσότερα για το σύμπτωμα / τα συμπτώματα που έχεις πάτησε εδώ και επέλεξε την περιοχή του σώματος σου που έχεις πρόβλημα

* Ο "Έλεγχος συμπτωμάτων" είναι ένα εργαλείο που προσφέρει το iatropedia.gr και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν