Εξώδικο στην ΠΟΕΔΗΝ για τις «παράνομες μετατάξεις» έστειλε η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ

  • Iatropedia
Διοικήτρια
Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε η Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, μετά από καταγγελία που έκανε η τελευταία για "παράνομη μετάταξη" της κ. Ιορδανίδου, παραμονές εκλογών.

Παρά το εξώδικο, η ΠΟΕΔΗΝ επιμένει για «παράνομη προεκλογική μετάταξη» της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ, από το νοσοκομείο Θριάσιο στο οποίο κατείχε θέση γιατρού, στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, η οποία έγινε με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Δείτε – Μπαράζ μετατάξεων πριν τις εκλογές: Διοικήτρια εγκαταλείπει την ΥΠΕ και τοποθετείται ως γιατρός σε νοσοκομείο, λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Η θέση γιατρού στον Ερυθρό Σταυρό, η οποία είναι προσωποπαγής «συστήθηκε ειδικά για την ίδια προεκλογικά», υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνουν με δήλωσή τους:

«Είναι ψέματα αυτά που λέμε, ότι η κ. Ιορδανίδου λίγες ημέρες πριν τις εκλογές μετατάσσεται σε θέση που συνιστάται για την ίδια ως γιατρός από το Θριάσιο στον Ερυθρό Σταυρό, που Διοικητής είναι ο Διπλοθεσίτης Διοικητής κ. Γεωργόπουλος, γνωστοί φίλοι του Πολάκη και οι δύο; Γιατί τώρα;»

Δείτε: Για «συκοφαντίες και ψεύδη» της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

ΠΟΕΔΗΝ: «Το εάν θα παραιτηθεί ή όχι από Διοικήτρια ΥΠΕ είναι θέμα δικό της και του Πολάκη»

Η ΠΟΕΔΗΝ, απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση της Διοικήτριας κ. Ιορδανίδου ότι θα παραμείνει στη θέση της ως Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ ως το 2020 -οπότε λήγει η θητεία της-  αναφέρει ότι δεν είναι πρόβλημα η πιθανή ή όχι παραίτησή της, αλλά η μετάταξη της από το ένα νοσοκομείο στο άλλο:

«Η παραίτηση από Διοικήτρια στην ΥΠΕ υποβάλλεται στον Υπουργό και γίνεται ή δεν γίνεται δεκτή. Η παραίτηση της κας Ιορδανίδου είναι δική της υπόθεση και του Πολάκη. Η μετάταξή της όμως στον Ερυθρό Σταυρό αφορά το ήθος και ύφος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τα ΤΕΠ των Νοσοκομείων όπως και του Ερυθρού έχουν τεράστιες ανάγκες από ιατρικό προσωπικό καθ’ ότι οι ασθενείς περιμένουν ώρες να εξυπηρετηθούν. Η  κ. Ιορδανίδου αφού μετατάχθηκε στα ΤΕΠ του Ερυθρού Σταυρού δεν θα πρέπει να εμφανισθεί άμεσα εκεί να δουλέψει; Η μετάταξη έγινε για να προλάβει τις εκλογές; Δεν μας φοβίζουν τα δικαστήρια«, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ σχετικά  με την προκήρυξη 113 θέσεων Επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ

Η ΠΟΕΔΗΝ επανέρχεται και στο θέμα της «εσπευσμένης προεκλογικής μετάταξης», όπως υποστηρίζουν τα μέλη της, «προσωπικού από νοσοκομεία και υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – ΣΕΥΥΠ«, για την οποία -ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του αναπληρωτή Υπουργού κ. Παύλου Πολάκη- ανέφερε ότι δεν ήταν προεκλογικές, αλλά είχαν δρομολογηθεί εδώ και μήνες.

«Έγιναν 218 αιτήσεις. Η Επιτροπή που ορίστηκε είναι παράνομη, καθ’ ότι οι ελεγχόμενοι από το ΣΕΥΥΠ δεν μπορεί από το νόμο να ορίζονται μέλη της Επιτροπής αξιολόγησης των Επιθεωρητών. Ορίστηκαν ως μέλη ο κ. Ευαγγελάτος Γενικός Επιθεωρητής ως Πρόεδρος, σωστά και ως μέλη της Επιτροπής, αντί Διευθυντών του Υπουργείου Υγείας ορίστηκαν πολιτικά προσωπικά, η κα Ιορδανίδου Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ και ο διπλοθεσίτης Διοικητής κος Γεωργόπουλος. Επέλεξαν τους Επιθεωρητές και την ίδια στιγμή είναι ελεγχόμενοι για τις πράξεις τους από όσους επέλεξαν».

Δείτε επίσης: Παράνομο διορισμό νέων Επιθεωρητών Υγείας λίγο πριν τις εκλογές, καταγγέλλει ο Τομέας Υγείας του ΚΙΝΑΛ

Η Επιτροπή Αξιολόγησης των υποψηφίων Επιθεωρητών συνεδρίασε πριν ενάμιση μήνα και χθες ανακοινώθηκαν οι 58 επιλεγέντες. «Προσπαθεί η κυβέρνηση να χειραγωγήσει το ΣΕΥΥΠ και να προλάβει να τακτοποιήσει τους υμετέρους«, καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.