Για «συκοφαντίες και ψεύδη» της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

  • Γιάννα Σουλάκη
Διοικήτρια
Απάντηση δίνει η ίδια η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κ. Ολγα Ιορδανίδου, στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για παράνομες προεκλογικές μετατάξεις προσωπικού και ειδικά γι' αυτή που την αφορά, και αποδίδει τα όσα καταγγέλονται σε "συκοφαντίες και ψεύδη".

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Διοικήτριας, αναφέρεται ότι η θητεία της λήγει στις 15/03/2020 και η ίδια «θα συνεχίσει να προασπίζεται το ΕΣΥ με το ίδιο πάθος και αίσθημα ευθύνης, που έχει μέχρι σήμερα». Η κα. Ιορδανίνου, απειλεί επίσης, να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε παράνομες και ρουσφετολογικές μετατάξεις προσωπικού που κάνει εσπευσμένα το Υπουργείο Υγείας, γεγονότα τα οποία το Υπουργείο Υγείας διαψεύδει.

Δείτε επίσης: Μπαράζ μετατάξεων πριν τις εκλογές: Διοικήτρια εγκαταλείπει την ΥΠΕ και τοποθετείται ως γιατρός σε νοσοκομείο, λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΟΕΔΗΝ αναφερόμενη στην Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ και «φίλη» του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, ψευδώς διαδίδει ότι «εγκατέλειψε τη 2η ΥΠΕ», και ότι «παραιτήθηκε» από την θέση της ως Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ, προκειμένου να προλάβει «πριν βουλιάξει το καράβι»», αναφέρει στην δήλωσή της η κα. Ιορδανίδου και συμπληρώνει:

«Ενημερώνουμε τους αξιότιμους κ. Γιαννακό και κ. Παπαναστάση ως εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Η κ. Ιορδανίδου παραμένει Διοικήτρια της 2ης Υ.ΠΕ. μέχρι τη λήξη της θητείας της (ΦΕΚ Τεύχος ΥΟΔΔ 228/23.04.2018) στις 15/3/2020 και συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα της και να προασπίζεται το ΕΣΥ με το ίδιο πάθος και αίσθημα ευθύνης που κάνει μέχρι σήμερα».

Διοικήτρια 2ης ΥΠΕ μέχρι το …2020!

«Η μετάταξη της κ. Ιορδανίδου ουδόλως επηρεάζει την άσκηση των καθηκόντων της, ως Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ καθώς και την υλοποίηση του ήδη αναγνωρισμένου έργου της», αναφέρεται χαρακτηριστικά, χωρίς, ωστόσο, στην ανακοίνωση να διευκρινίζεται ποιοι ήταν οι λόγοι της μετάταξης της, από το Θριάσιο νοσοκομείο στον Ερυθρό Σταυρό.

Η Διοικήτρια στην ανακοίνωσή της απαντά και στις κατηγορίες, ότι με υπουργική απόφαση του Ανδρέα Ξανθού, μετατάσσονται ακόμη 58 υπαλλήλοι νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσειών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), καταγγελία που εκτός από την ΠΟΕΔΗΝ έκανε πρόσφατα και ο Τομέας Υγείας του Κινήματος Αλλαγής.

Το ΚΙΝΑΛ, μάλιστα μίλησε για «παράνομη επιτροπή που αξιολόγησε τους νέους επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ, καθώς μεταξύ αυτών ήταν η ίδια η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ και ο Διοικητής των δύο νοσοκομείων Ερυθρού Σταυρού και Νίκαιας κ. Γεωργόπουλος, «Πολυεργαλείο» του κ. Πολάκη«, όπως αναφέρει ο Τομέας Υγείας του κόμματος.

Δείτε την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ: Παράνομο διορισμό νέων Επιθεωρητών Υγείας λίγο πριν τις εκλογές, καταγγέλλει ο Τομέας Υγείας του ΚΙΝΑΛ

Η απάντηση της Διοικήτριας για τον διορισμό Επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ

«Όσον αφορά στην απόφαση διορισμού των επιθεωρητών στο ΣΕΥΥΠ», λέει η Διοικήτρια κ. Ιορδανίδου, «αυτή αποτελεί το τελικό στάδιο μιας απολύτως νόμιμης διαδικασίας που ξεκίνησε το περασμένο έτος, στις 29/11/2018, με την υπ’ αρ Ά1β/Γ.Π.οικ.92729 Απόφαση Συγκρότησης και Ορισμού Μελών της Τριμελούς Γνωμοδοτικής Επιτροπής, της οποίας η κ. Ιορδανίδου, μαζί με τον κ. Στ. Ευαγγελάτο και Ε. Γεωργόπουλο διατέλεσε μέλος».

Η κα. Ολγα Ιορδανίδου καταλήγει με την απειλή εξωδίκου προς όλους τους «εμπλεκόμενους σε αυτήν την αισχρή συκοφαντική επίθεση και την εγκληματική διασπορά ψευδών ειδήσεων«, όπως λέει χαρακτηριστικά, ενώ επιφυλάσσεται, όπως αναφέρει, για κάθε νόμιμο δικαίωμά της.