Παράνομο διορισμό νέων Επιθεωρητών Υγείας λίγο πριν τις εκλογές, καταγγέλλει ο Τομέας Υγείας του ΚΙΝΑΛ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΚΙΝΑΛ
Καταγγελία για “μαγειρέματα” στο παρά πέντε των εκλογών από την πλευρά της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, ο υπουργός Υγείας υπέγραψε απόφαση για τον διορισμό νέων Επιθεωρητών Υγείας, μετά από εισήγηση επιτροπής “ημετέρων”. Η επιτροπή έχει παράνομη σύνθεση, λέει ο Τομέας Υγείας του κόμματος.

‘Οπως αναφέρεται στην καταγγελία, η επιτροπή που αξιολόγησε τους νέους επιθεωρητές και κατέληξε στη νέα σύνθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας “ΣΕΥΥΠ”, περιλαμβάνει τον Διοικητή δύο νοσοκομείων (Ερυθρού Σταυρού και Νίκαιας) και προσωπικό φίλο του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη και την Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ.

Η καταγγελία του ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για “θράσος” και “πανικό”, ενώ αφήνει αιχμές για διορισμών ημέτερων σ’ ένα το κρίσιμο πόστο που σχετίζεται με τον έλεγχο των νοσοκομείων και των υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών.

Δείτε ολόκληρη την καταγγελία

“Μετά τη βιασύνη για τις αλλαγές στη δικαιοσύνη, χθες βράδυ ο Υπουργός Υγείας, υπέγραψε την απόφαση διορισμού νέων Επιθεωρητών Υγείας, ύστερα από εισήγηση ελεγχόμενης επιτροπής, με παράνομη σύνθεση.

Στις αρμοδιότητες των επιθεωρητών, είναι μεταξύ των άλλων ο ελέγχος των Νοσοκομείων και οι υπηρεσίες των Υγειονομικών Περιφερειών.

Με αυτό το δεδομένο είναι αδιανόητο και προδήλως παράνομο, στην επιτροπή που αξιολόγησε τους νέους επιθεωρητές υγείας, ως μέλη να συμμετέχουν ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο Μπενάκειο» (Ερυθρός Σταυρός) και η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ.

Το ότι ο Διοικητής του Ερυθρού είναι «Πολυεργαλείο» του κ. Πολάκη, καθώς εκτός του Ερυθρού διοικεί και το Γ.Ν. Νίκαιας, προφανώς είναι «σύμπτωση».

Το ότι η επιτροπή καθυστερούσε τα αποτελέσματα μέχρι τις ευρωεκλογές και πάλι «σύμπτωση» είναι.

Το ότι μαζί με τους νέους Επιθεωρητές το Υπουργείο Υγείας με απόφαση Γενικού Γραμματέα, κρατούσε ως «ομήρους» και 10 παλαιούς επιθεωρητές είναι και αυτό «σύμπτωση».

Αυτό που δεν είναι σύμπτωση, αλλά σύμπτωμα θράσους και πανικού, είναι η υπογραφή της απόφασης χθες το βράδυ.

Μάταιος κόπος! Τα ψέματα τελείωσαν και η νομιμότητα είναι ανάγκη να αποκατασταθεί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν