Μπαράζ μετατάξεων πριν τις εκλογές: Διοικήτρια εγκαταλείπει την ΥΠΕ και τοποθετείται ως γιατρός σε νοσοκομείο, λέει η ΠΟΕΔΗΝ

  • Γιάννα Σουλάκη
μετατάξεις
Σε σωρεία μετατάξεων και προεκλογικών τοποθετήσεων προχωρά στο παρά πέντε των βουλευτικών εκλογών ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπογράφοντας σχετικές αποφάσεις.

Η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κ. Ολγα Ιορδανίδου, μετατάχθηκε ως γιατρός στον Ερυθρό Σταυρό με σημερινή απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Την ίδια στιγμή ακόμη 58 υπάλληλοι νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας διορίστηκαν ...για 3 χρόνια, ως Επιθεωρητές στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας – ΣΕΥΥΠ, γεγονός το οποίο κατήγγειλε και το Κίνημα Αλλαγής.

Δείτε επίσης: Παράνομο διορισμό νέων Επιθεωρητών Υγείας λίγο πριν τις εκλογές, καταγγέλλει ο Τομέας Υγείας του ΚΙΝΑΛ

ΠΟΕΔΗΝ: «Εγκατέλειψε την 2η ΥΠΕ η φίλη του Πολάκη»

Η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ μετατάχθηκε ως γιατρός στον Ερυθρό Σταυρό πριν βουλιάξει το καράβι, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι:

«Η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κα. Ιορδανίδου παραιτήθηκε πριν βουλιάξει το καράβι και μετατάχθηκε σε ομοιόβαθμη συνιστώμενη προσωρινή προσωποπαγή θέση ιατρού στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός. Με απόφαση Υπουργού. Να προλάβει».

Δείτε την απόφαση του Υπουργού:

Μετάταξη προσωπικού για…3 χρόνια στο Σώμα Επιθεωρητών – ΣΕΥΥΠ

Απόλυτα ελεγχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι, όπως φαίνεται, για τα επόμενα τρία χρόνια το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), καθώς ο υπουργός Υγείας φρόντισε να τοποθετήσει σ’αυτό το νευραλγικό πόστο που έχει να κάνει με τον έλεγχο των νοσοκομείων και όχι μόνο, δικούς του ανθρώπους. 

Ετσι, με απόφασή του ο Ανδρέας Ξανθός μετέταξε 58 υπαλλήλους νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, τους 41 από αυτούς στην Κεντρική Υπηρεσία του ΣΕΥΥΠ Αθήνας και τους 17 στο Περιφερειακό Γραφείο ΣΕΥΥΠ Μακεδονίας Θράκης. 

Σύμφωνα με την καταγγελία του Κινήματος Αλλαγής, η επιτροπή που αξιολόγησε τους νέους επιθεωρητές και κατέληξε στη νέα σύνθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας “ΣΕΥΥΠ”, περιλαμβάνει τον Διοικητή δύο νοσοκομείων (Ερυθρού Σταυρού και Νίκαιας) και προσωπικό φίλο του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη και την Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ:

«Είναι αδιανόητο και προδήλως παράνομο, στην επιτροπή που αξιολόγησε τους νέους επιθεωρητές υγείας, ως μέλη να συμμετέχουν η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, αλλά και ο Διοικητής του Ερυθρού, που είναι «Πολυεργαλείο» του κ. Πολάκη, καθώς εκτός του Ερυθρού διοικεί και το Γ.Ν. Νίκαιας. Το ότι η επιτροπή καθυστερούσε τα αποτελέσματα μέχρι τις ευρωεκλογές και πάλι «σύμπτωση» είναι», αναφέρει ο Τομέας Υγείας του ΚΙΝΑΛ.

ΠΟΕΔΗΝ: Εμπλεκόμενη στα σκάνδαλο μία εκ των αποσπασθέντων στο ΣΕΥΥΠ

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για προεκλογικά ρουσφέτια και ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση καλύπτει τα νώτα της για την επόμενη ημέρα, καθώς η απόσπαση είναι για τρία χρόνια!!!

«Μία εκ των αποσπασθέντων στο ΣΕΥΥΠ εμπλέκεται στο πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ότι είχε αφήσει επί μακρόν τον υπηρεσιακό φάκελο του κου Μπούτου με τα πλαστά πτυχία στο γραφείο του για να τα αφαιρέσει!!! Και μη χειρότερα!!!», λένε χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

Δείτε την απόφαση για την απόσπαση προσωπικού στο ΣΕΥΥΠ