Το καθημερινό πράσινο smoothie για φουλ βιταμίνες, ενυδάτωση και ενέργεια

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
smoothie
Ένα πράσινο smoothie με σπανάκι και φρούτα προσφέρει σοβαρά οφέλη για την υγεία.

Τα πράσινα smoothies είναι ένα από τα καλύτερα ποτά, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ειδικά για όσους έχουν έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής.

Για πολλούς δεν είναι εύκολο να λαμβάνουν καθημερινά τα δυόμισι φλιτζάνια φρούτα και λαχανικά που συνιστά η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία για την πρόληψη του καρκίνου και των ασθενειών. Χάρη στα μπλέντερ, μπορείτε να αυξήσετε την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών πίνοντάς τα σε ένα smoothie. Σε αντίθεση με τους χυμούς, τα smoothies περιέχουν όλες αυτές τις καλές φυτικές ίνες.

Τα smoothies που περιέχουν εκτός από φρούτα και χόρτα (όπως σπανάκι ή άλλα λαχανικά) είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς τείνουν να έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και υψηλότερη σε φυτικές ίνες.

Το σπανάκι είναι ένα από τα πιο πλούσια διατροφικά λαχανικά. Είναι χαμηλό σε θερμίδες, αλλά με πολλές φυτικές ίνες, καθώς και φυλλικό οξύ, ασβέστιο και βιταμίνες A, C και K.

Είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ενώσεις που καταπολεμούν τον καρκίνο. Είναι μια εξαιρετική πηγή λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα μάτια από την καταστροφική υπεριώδη ακτινοβολία και προάγουν τη συνολική υγεία των ματιών.

Συνταγή για πράσινο smoothie

Ανακατέψτε το σπανάκι με άλλα νόστιμα φρούτα και λαχανικά για να φτιάξετε ένα πράσινο smoothie γεμάτο φυτικές ίνες, υγιή λιπαρά, βιταμίνη Α και σίδηρο με μόνο 230 θερμίδες. Το αβοκάντο κάνει αυτό το smoothie κρεμώδες ενώ προσθέτει μια υγιεινή δόση λίπους και περισσότερο κάλιο από μια μπανάνα. Οι μπανάνες και ο ανανάς γλυκαίνουν φυσικά τα χόρτα, ενώ το νερό καρύδας παρέχει ενυδάτωση και ακόμη περισσότερα αντιοξειδωτικά.

Συστατικά (Μερίδα για 1 άτομο)

Οδηγίες

Ανακατέψτε το σπανάκι και το νερό καρύδας μαζί σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας.
Όταν ενωθούν, ανακατέψτε τον παγωμένο ανανά, την παγωμένη μπανάνα και το αβοκάντο μέχρι το smoothie να γίνει λείο και κρεμώδες.

Πιθανές παρενέργειες από το σπανάκι

Το σπανάκι δεν έχει σοβαρές παρενέργειες, αλλά μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάτι που μπορεί να είναι πρόβλημα εάν παίρνετε φάρμακα για τον διαβήτη. Το σπανάκι μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνο για άτομα με πέτρες στα νεφρά.

Προσοχή: Πάντα να συμβουλεύεστε πρώτα τον γιατρό σας προτού προσθέσετε οτιδήποτε στην καθημερινή σας ρουτίνα. Αν και το σπανάκι είναι γενικά ασφαλές για κατανάλωση, η υπερβολική κατανάλωση σε μια μέρα θα μπορούσε να είναι επιβλαβής.

Πηγή: https://www.healthline.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδυνάτισμα με smoothies: Αυτά έχουν κάτω από 190 θερμίδες

Καλοκαιρινά smoothies με μόλις 5 υλικά – Βοηθούν να χάσετε σπλαχνικό λίπος [4 συνταγές]

φωτό: iStock