Καρκίνος του δέρματος: Πασίγνωστος ηθοποιός εξακολουθεί να έχει πρόβλημα

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
καρκίνος του δέρματος
Ο Αυστραλός ηθοποιός Χιού Τζάκμαν υποβλήθηκε και πάλι σε θεραπεία για καρκίνο του δέρματος και επανέλαβε την έκκλησή του για χρήση αντηλιακού.

O 48χρονος Χιού Τζάκμαν ανέβασε μία φωτογραφία του στο Instagram με καλυμένη τη μύτη του με επίδεσμο και, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αυτή ήταν η έκτη τέτοια θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε.

«Ένα ακόμη βασικοκυτταρικό καρκίνωμα. Χάρη στις συχνές εξετάσεις και στους εκπληκτικούς γιατρούς, όλα είναι καλά. Δείχνει χειρότερο με τον επίδεσμο παρά χωρίς αυτόν. Σας το ορκίζομαι! #φοράτε αντηλιακό», ανέφερε ο Τζάκμαν στην χθεσινή του ανάρτηση.

Τζάκμαν

Η πρώτη φορά που ο ηθοποιός εμφάνισε βασικοκυτταρικό καρκίνωμα ήταν το 2013 όταν η σύζυγός του Ντέμπορα-Λι Φέρνες του είπε να ελέγξει ένα σημάδι στη μύτη του. Έκτοτε, ο Τζάκμαν υποβλήθηκε αρκετές φορές σε θεραπεία, μεταξύ των οποίων και τον Φεβρουάριο του 2016.

Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι ο πιο συχνός τύπος καρκίνου του δέρματος και μπορεί να αναπτυχθεί σε σημεία του σώματος τα οποία είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα στον ήλίο.

Γνωστός από τους ρόλους του στην σειρά ταινιών «X-Men», ο Τζάκμαν μεγάλωσε στην Αυστραλία, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα καρκίνου του δέρματος παγκοσμίως.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρκίνος του δέρματος: Έλληνας βρήκε τα γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο για βασικοκυτταρικό καρκίνωμα

Καρκίνος του δέρματος: Η βιταμίνη Β3 μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο

8 φορές πάνω ο καρκίνος του δέρματος στις γυναίκες λόγω solarium