8 φορές πάνω ο καρκίνος του δέρματος στις γυναίκες λόγω solarium

  • Iatropedia
Τα κρούσματα του καρκίνου στο δέρμα έχουν παρουσιάσει τεράστια αύξηση σε άτομα που δεν ξεπερνούν τα 40 χρόνια και η αύξηση αυτή αποδίδεται μερικώς και στο solarium. Άνδρες και γυναίκες προσπαθούν με κάθε τρόπο να δείχνουν “μαυρισμένοι” και ελκυστικοί, ακόμη και το χειμώνα και δεν υπολογίζουν τις συνέπειες που έχουν οι τεχνητές μέθοδοι αυτές, στην υγεία τους.

Σύμφωνα με έρευνα δερματολόγων της κλινικής Mayo στις ΗΠΑ, που ανέλυσαν τα στατιστικά στοιχεία ασθενών ηλικίας 18 έως 39 ετών, στα οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά μελάνωμα μεταξύ 1970 και 2009, διαπίστωσαν ότι κατά τη συγκεκριμένη περίοδο τα κρούσματα αυτού του καρκίνου οκταπλασιάστηκαν στις νέες γυναίκες και τετραπλασιάστηκαν στους άνδρες. Το παράδοξο είναι πως, γενικά, ο κίνδυνος μελανώματος είναι μεγαλύτερος στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες.

Όπως λέει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ Τζέρι Μπρούερ: «Πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ότι τα άτομα που καταφεύγουν συχνά στο σολάριουμ διατρέχουν 74% υψηλότερο κίνδυνο μελανώματος και ξέρουμε ότι οι νέες γυναίκες πηγαίνουν συχνότερα στα σολάριουμ σε σχέση με τους νέους άνδρες»

Οι ερευνητές διαπίστωσαν βελτίωση όσον αφορά το ποσοστό θνησιμότητας από μελάνωμα στην πάροδο των ετών, που εξηγείται ίσως από μια πιο πρώιμη διάγνωση και ταχύτερη ιατρική περίθαλψη.

«Ο κόσμος σήμερα είναι πιο συνειδητοποιημένος για τους κινδύνους στο δέρμα και την ανάγκη να συμβουλεύεται δερματολόγο όταν βλέπει αλλαγές», επισημαίνει ο δρ Μπρούερ.

«Συνεπώς νέα κρούσματα νέων καρκίνων του δέρματος μπορούν να διαγνωστούν πριν κάνουν μεταστάσεις, κάτι που καθιστά δυσκολότερη τη θεραπεία», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για το μελάνωμα στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε τα πάντα για τον καρκίνο στην κατηγορία του iatropedia