Τι να κάνετε αν καταναλώσετε ένα τρόφιμο που δεν γνωρίζατε ότι ανακλήθηκε
Για ποιο λόγο μπορεί να γίνει ανάκληση ενός τροφίμου. Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι από την κατανάλωσή του. Ποιοι...
Για ποιο λόγο μπορεί να γίνει ανάκληση ενός τροφίμου. Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι από την κατανάλωσή του. Ποιοι...
Ποια πιάτα παράγονται με ωμό κοτόπουλο και που. Γιατί αντιδρούν οι επιστήμονες. Γιατί είναι ασφαλές το σούσι. Τι ισχύει...
Εννέα κακές συνήθειες που πολλοί έχουν όταν μαγειρεύουν, οι οποίες αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο για τροφική δηλητηρίαση. Ποια είναι...
Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες για να αποφύγουμε τις καλοκαιρινές τροφικές δηλητηριάσεις. Τι συνιστά διαχρονικά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου...
Πολλοί ασθενείς συχνά συγχέουν την τροφική δηλητηρίαση με την αλλεργία αφού τα συμπτώματα και στις δυο καταστάσεις είναι παρόμοια....
Πολλά αντικείμενα μέσα στην κουζίνα μπορεί να μολυνθούν από βακτήρια όπως το e.coli. η σαλμονέλα, η σιγκέλλα ή το...
Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν, ότι μόνο και μόνο επειδή κάτι στο ψυγείο σας έχει περάσει την ημερομηνία λήξης του...
Κάθε λεπτό αρρωσταίνουν στην Ευρώπη 44 άνθρωποι από την κατανάλωση μολυσμένου φαγητού. Σε ετήσια βάση, 5.000 άνθρωποι πεθαίνουν από...
Είναι δυνατόν να πάθετε τροφική δηλητηρίαση από το ξαναζεσταμένο ρύζι; Είναι σημαντικό να γνωρίζετε το πώς να ξαναζεστένετε οποιοδήποτε...
Στην πλειοψηφία τους, τα χριστουγεννιάτικα οικογενειακά τραπέζια που θα στρωθούν αυτές τις μέρες θα έχουν κατά παράδοση μία μόνο...
Ποια φρούτα και λαχανικά χρειάζονται πλύσιμο με βούρτσα. Τι ισχύει για τα έτοιμα, κομμένα και προπλυμένα λαχανικά. Ποιο διάλυμα...
Σε γενικές γραμμές, η τροφική δηλητηρίαση προκαλεί κάποια συνδυασμό από ναυτία, εμετό, διάρροια (που μπορεί ή όχι να είναι...
Η τροφική δηλητηρίαση προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με βακτήρια (όπως η σαλμονέλα ή το E. coli) και...
Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν συχνά να πάθουν δηλητηρίαση οι ίδιοι ή τα μέλη της οικογένειάς τους, από...
Η διακοπή ρεύματος μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής ορισμένων τροφίμων.