ECDC: Αυξάνονται οι τροφικές δηλητηριάσεις στην ΕΕ – Ποια τρόφιμα ευθύνονται συχνότερα
Σε πολλές περιπτώσεις καταγράφονται συρροές κρουσμάτων. Πόσοι άνθρωποι αρρώστησαν το 2022.
Σε πολλές περιπτώσεις καταγράφονται συρροές κρουσμάτων. Πόσοι άνθρωποι αρρώστησαν το 2022.
Ο συνιστώμενος χρόνος συντήρησης των τροφίμων, εντός του οποίου μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια.
Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε νερό, χυμούς, παγωτά και όταν τρώτε εκτός σπιτιού, στο ταξίδι και στον προορισμό σας.
Οι συστάσεις του ΕΦΕΤ για να διαλέξετε και να αποθηκεύσετε με ασφάλεια κρέας, τυρί, αυγά, σοκολάτα
Που οφείλεται η δηλητηρίαση μετά από κατανάλωση ψαριών ή θαλασσινών. Πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό
Απλές συμβουλές για σωστή φύλαξη και απόψυξη των τροφίμων. Τι να προσέχουμε στις θερμοκρασίες μαγειρέματος και αποθήκευσης. Ποια τρόφιμα...
Οι τροφικές δηλητηριάσεις, δηλαδή τα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας μετά από κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων, είναι πολύ συνηθισμένες εντός και εκτός οικιακού...
Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, οι καταναλωτές σπεύδουν να προμηθευτούν σταδιακά τα τρόφιμα που θα χρειασθούν στη διάρκειά τους, αξιοποιώντας...
Ποιος είναι ο κίνδυνος αν καταναλώσετε μισοψημένο κοτόπουλο. Γιατί δεν είναι πάντοτε αρκετό το ψήσιμο στον φούρνο μικροκυμάτων. Τι...
Περισσότεροι από 250 διαφορετικοί παθογόνοι μικροοργανισμοί προκαλούν τροφική δηλητηρίαση. Πως εκδηλώνεται και πόσο διαρκεί. Πότε να πάτε στον γιατρό.
Τι να προσέχουμε όταν τρώμε εκτός σπιτιού στον τόπο όπου παραθερίζουμε. Συμβουλές για προορισμούς εκτός αλλά και εντός Ελλάδας,...
Ο ΕΟΔΥ δημοσίευσε προσφάτως αναλυτικό πίνακα με τους συνιστώμενους χρόνους συντήρησης διαφόρων τροφίμων στο ψυγείο ή/και στην κατάψυξη, ώστε...
Ποιοι πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί όταν καταναλώνουν μαλακά τυριά ή κρέας σενιάν. Τι ισχύει για τα πλύσιμο των...
Τα φρούτα και τα λαχανικά χρειάζονται καθάρισμα αναλόγως με το είδος τους, αναφέρει ο ΕΦΕΤ. Ποια χρειάζονται πλύσιμο κάτω...
Ποια είναι τα ευπαθή (ή ευαλλοίωτα) τρόφιμα. Τι συνιστά ο ΕΦΕΤ για την σωστή φύλαξή τους στο ψυγείο. Τι...