Παιδί 1,5 χρόνων ζυγίζει 32 κιλά και παίρνει 2 κιλά/μήνα – Έκκληση βοήθειας στον Ερντογάν κάνουν οι γονείς! [vid]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
παιδί
Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς ενός μικρού παιδιού ηλικίας μόλις 18 μηνών, το οποίο, σύμφωνα με τους γιατρούς, κινδυνεύει να πεθάνει αν δεν βρεθεί τρόπος να ακολουθήσει μια ειδική θεραπεία που κοστίζει σχεδόν 40.000 δολάρια/μήνα!

Παιδική παχυσαρκία – Το παιδί πάσχει μια ορμονική διαταραχή που επηρεάζει το σωματικό του βάρος και η οποία επιδεινώνεται διαρκώς με αποτέλεσμα μέσα σε 1,5 χρόνο ζωής να έχει φτάσει τα 32 κιλά και να παίρνει σχεδόν 2 κιλά/μήνα.

Το παιδί κατάγεται από την Σαμσούντα της Τουρκίας και ονομάζεται Yagiz Bekte. Οι γονείς του λένε ότι ανησυχούν πάρα πολύ και εκλιπαρούν να βρεθεί λύση για να σωθεί το παιδί τους.

Ο 32χρονος πατέρας του, Sedat, μηχανικός αυτοκινήτων, δήλωσε: “Αν ο Yagiz δεν πάρει αυτό το φάρμακο, θα συνεχίσει να κερδίζει βάρος, δεν θα είναι σε θέση να περπατήσει, να τρέξει ή ακόμα και να αναπνεύσει”.

Ο Yagiz γεννήθηκε με έλλειψη λεπτίνης – την ορμόνη που ρυθμίζει το βάρος και τον μεταβολισμό.

Οι τοπικές κοινωνικές υπηρεσίες αρνούνται να χρηματοδοτήσουν τη θεραπεία, αναγκάζοντας τους γονείς του Yagiz να απευθύνουν έκκληση προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Ακόμη και αν η οικογένεια μπορούσε να αντέξει οικονομικά το φάρμακο, η πληρωμή θα έπρεπε ούτως ή άλλως να εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση και το φάρμακο να διατεθεί στην οικογένεια από το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας.

Η μητέρα του παιδιού, Sevda, δήλωσε: “Θέλω να μπορέσει ο Yagiz να περπατήσει και να τρέξει όπως όλα τα άλλα παιδιά. Είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν υπάρχει γιατρός που δεν έχουμε επισκεφθεί τον τελευταίο χρόνο. Όπου κι αν πήγαμε δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αποτελέσματα. Τώρα ζητώ από τον πρόεδρό μας να μας βοηθήσει. Απευθύνω έκκληση σε αυτόν. Δεν υπάρχει άλλο φάρμακο που να μπορεί να βοηθήσει τον Yagiz».

Και πρόσθεσε: “Θέλει συνεχώς να τρώει. Προσπαθώ να τον σταματήσω αλλά είναι ήδη 32 κιλά. Θέλει να βγει για να περπατήσει, να παίξει. Μας είπαν να τον βάλουμε σε δίαιτα, αλλά η ασθένειά του δεν έχει καμία σχέση με τη διατροφή του. Ακόμη και όταν τον θήλαζα μόνο, έπαιρνε μερικές φορές δύο κιλά το μήνα. Εξακολουθεί να παίρνει 2-2,5 κιλά κιλά κάθε μήνα”.

http://www.dailymail.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φρίκη: 47χρονος “λιώνει” με εκατοντάδες όγκους στο σώμα του – Τι είναι η νευροϊνωμάτωση [vid, pics]

ΣΟΚ: 7χρονη αιμορραγεί από μάτια, μύτη, αυτιά και δέρμα κάθε φορά που έχει πονοκέφαλο – Τι είναι η αιματοΐδρωση [pics, vid]

Γιατί η κοιλιά 49χρονου έγινε ΕΤΣΙ – Τι έκαναν τελικά οι γιατροί [pics]

Βγήκαν σκουλήκια μέσα από το δέρμα της μετά από τσίμπημα αλογόμυγας – Δείτε πώς ήταν! [pics]

Έπαθε ΑΥΤΟ από παράσιτα σκουλήκια στο αίμα – Δείτε τα πρώιμα συμπτώματα [pics, vid]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν