Έπαθε ΑΥΤΟ από παράσιτα σκουλήκια στο αίμα – Δείτε τα πρώιμα συμπτώματα [pics, vid]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
σκουλήκια
ΣΟΚ προκαλεί η εικόνα 26χρονου, αφού τα πόδια του έχουν αναπτυχθεί με ανώμαλο τρόπο και σε υπερβολικό βαθμό, ώστε να ζυγίζουν αυτήν τη στιγμή περίπου 150 κιλά!

Το απίστευτο είναι πως τα πόδια του 26χρονου έγιναν όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, μετά από μόλυνση με παράσιτα σκουλήκια που του προκάλεσε ένα τσίμπημα κουνουπιού.

Ο Liu Zhongqiu, από το Fuxing City της Κίνας, άκουσε τους γιατρούς πριν από αρκετά να του λένε ότι έχει ελάχιστες πιθανότητες να ζήσει και ότι η ελεφαντίαση που έχει θα τον σκότωνε πριν γίνει καν 20 ετών. Η ελεφαντίαση προκλήθηκε παρασιτικά σκουλήκια που εισήλθαν στο σώμα του μετά από τσίμπημα κουνουπιού, όταν ο Liu ήταν ακόμα παιδί. Αν και κατάφερε να ζήσει πολλά περισσότερα χρόνια από όσα προσδοκούσαν οι γιατροί, η σοβαρή ασθένεια τον άφησε ανίκανο να ουρεί κανονικά και έκανε τα πόδια του να ζυγίζουν περίπου 150 κιλά.

Ο Liu ισχυρίζεται ότι έχει παραιτηθεί από κάθε ελπίδα ότι τα πόδια του θα επανέλθουν κανονικά και τώρα το μόνο που θέλει είναι να επεκτείνει την διάρκεια της ζωής του όσο είναι αυτό εφικτό. Αλλά η ελεφαντίαση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, με το πρήξιμο να αρχίζει να φτάνει στην κοιλιά του, μειώνοντας τις πιθανότητες επιβίωσης.

Η ελεφαντίαση είναι γνωστή και λεμφική φιλαρίαση (lymphatic filariasis), όπως είναι ο ιατρικός της όρος, και υπολογίζεται ότι πάνω από 120 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάποια μορφή της νόσου σήμερα. Χαρακτηρίζεται από μαζική διεύρυνση μιας περιοχής του σώματος και προκαλείται από το “κλείσιμο” των λεμφικών αγγείων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση υγρών στο προσβεβλημένο τμήμα του σώματος.

Ο Liu δήλωσε στους δημοσιογράφους στη γενέτειρά του, ότι η κατάστασή του ξεκίνησε μετά από τσίμπημα κουνουπιού, όταν ήταν παιδί. Τα γεννητικά του όργανα του αμέσως άρχισαν να πρήζονται σε τέτοιο βαθμό, ώστε έκανε χειρουργική επέμβαση για να μετακινηθούν οι όρχεις του πιο ψηλά, κοντά στο στομάχι του.

Το 2000 του είπαν ότι δεν πρόκειται να φτάσει τα 20 χρόνια. Από τότε ταξιδεύει σε διάφορες επαρχίες της Κίνας σε μια προσπάθεια να αναζητήσει καλύτερους γιατρούς, για να θεραπεύσει τα συμπτώματα της νόσου του. Τώρα ικετεύει στους δρόμους του Wuhan, πρωτεύουσα της επαρχίας Hubei της κεντρικής Κίνας, και χρησιμοποιώντας τα χρήματα από ελεημοσύνες για να επισκέπτεται τα νοσοκομεία της πόλης.

http://www.dailymail.co.uk

σκουλήκια

Τι είναι η ελεφαντίαση

Η ελεφαντίαση αναφέρεται σε μια παρασιτική λοίμωξη που προκαλεί ακραίο πρήξιμο στα χέρια και τα πόδια. Η ασθένεια προκαλείται από ένα σκουλήκι (filarial worm), το οποίο μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω των κουνουπιών. Το παράσιτο αναπτύσσεται σε ενήλικο σκουλήκι που ζει στο λεμφικό σύστημα των ανθρώπων.

Η ελεφαντίαση χαρακτηρίζεται συνήθως από πύκνωση του δέρματος και του υποδόριου ιστού που οδηγεί σε έντονα διογκωμένα και πρησμένα άκρα. Η κατάσταση ονομάζεται επίσης λεμφική φιλαρίαση, από το όνομα του σκουληκιού που την προκαλεί (filarial worm).

Η κατάσταση αυτή πλήττει σήμερα πάνω από 120 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ τα 40 εκατομμύρια εξ αυτών έχουν πληγεί από σοβαρή μορφή της νόσου. Η ελεφαντίαση είναι πιο συχνή στην Ινδία και ακολουθούν η Αφρική, η Νότια Ασία, η Αμερική και τα νησιά του Ειρηνικού ωκεανού. Η λοίμωξη είναι πιο συνήθης στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές.

Παραδείγματα νηματωδών παράσιτων (σκουλήκια) που προκαλούν λεμφική φιλαρίαση περιλαμβάνουν τα Wuchereria bancrofti, Brugia malayi και Brugia timori. Οι προνύμφες (microfilariae) του παρασίτου απορροφώνται από το κουνούπι όταν αυτό τρέφεται με το μολυσμένο αίμα. Όταν οι προνύμφες φτάσουν στο τρίτο στάδιο της ανάπτυξης, εισάγονται σε έναν νέο ξενιστή, ο οποίος αναπτύσσει στη συνέχεια την λοίμωξη.

Η ελεφαντίαση εντοπίζεται με ειδική εξέταση αίματος, το οποίο θα πρέπει να λαμβάνεται για δειγματοληψία το βράδυ, επειδή τα παράσιτα αυτά κυκλοφορούν στο αίμα κυρίως τη νύχτα. Το κύριο φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία αυτής της πάθησης είναι η διαιθυλοκαρβαμαζίνη (diethylcarbamazine – DEC), η οποία σκοτώνει τις προνύμφες και ορισμένα ενήλικα παράσιτα σκουλήκια.

http://www.news-medical.net

Τα σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί έχετε παράσιτα στο έντερο!

Τα παράσιτα είναι ζωντανοί οργανισμοί που χρησιμοποιούν άλλα έμβια όντα (όπως το σώμα σας) για να βρουν τροφή και ένα μέρος για να ζήσουν, να αναπτυχθούν και ενδεχομένως να αναπαραχθούν.

Μπορείτε να κολλήσετε παράσιτα από μολυσμένα τρόφιμα ή νερό, από το δάγκωμα ενός εντόμου, ή μέσω της σεξουαλικής επαφής με μολυσμένο άτομο. Μερικές παρασιτικές ασθένειες αντιμετωπίζονται εύκολα και κάποιες άλλες όχι.

Τα παράσιτα κυμαίνονται σε μέγεθος από μικροσκοπικούς, μονοκύτταρους οργανισμούς, που ονομάζονται πρωτόζωα, μέχρι μεγάλα σκουλήκια που μπορεί τα να δει κανείς με γυμνό μάτι. Μερικά παραδείγματα παρασίτων περιλαμβάνουν τα νηματώδη σκουλήκια, την ταινία, τα αγκυλόστομα σκουλήκια και πολλά άλλα. Επειδή τα παράσιτα έχουν τόσα πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, μπορούν να προκαλέσουν ένα πολύ ευρύ φάσμα προβλημάτων.

Μερικά καταναλώνουν το φαγητό σας, αφήνοντας σας πεινασμένους μετά από κάθε γεύμα και ανήμπορους να αυξήσετε το σωματικό σας βάρος. Άλλα τρέφονται από τα ερυθρά σας αιμοσφαίρια, προκαλώντας αναιμία. Μερικά γεννούν αυγά που μπορεί να σας προκαλέσουν κνησμόευερεθιστότητα, ακόμα και αϋπνία.

Εάν έχετε δοκιμάσει κάθε πιθανή θεραπεία για να θεραπεύσει το έντερό σας και να ανακουφίσετε τα συμπτώματα, χωρίς καμία επιτυχία, ένα παράσιτο θα μπορούσε να είναι η βασική αιτία για πολλά από τα ανεξήγητα και τα ανεπίλυτα αυτά συμπτώματα.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε παράσιτα στον οργανισμό σας

  • Έχετε ανεξήγητη δυσκοιλιότητα, διάρροια, αέρια, ή άλλα συμπτώματα της νόσου του ευερέθιστου εντέρου
  • Ταξιδέψατε πρόσφατα στο εξωτερικό και είχατε κάποιο επεισόδιο διάρροιας
  • Είχατε πάθει τροφική δηλητηρίαση στο παρελθόν και έκτοτε η πέψη σας δεν είναι η ίδια
  • Έχετε πρόβλημα να αποκοιμηθείτε ή ξυπνάτε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας
  • Έχετε ανεξήγητους δερματικούς ερεθισμούς ή εξανθήματα, κνίδωση, ροδόχρους ακμή και έκζεμα
  • Τρίζετε τα δόντια σας στον ύπνο σας
  • Έχετε πόνο στους μυς ή στις αρθρώσεις σας
  • Αισθάνεστε κούραση, εξάντληση, κατάθλιψη
  • Ποτέ δεν αισθάνεστε ικανοποιημένοι ή πλήρεις μετά από τα γεύματά σας
  • Έχετε διαγνωστεί με σιδηροπενική αναιμία

Από ποια κοινή τροφή μπορεί αποκτήσετε παράσιτο επικίνδυνου σκουληκιού

Από τη στιγμή που καταναλώνονται και εισέρχονται στον οργανισμό σας, τα σκουλήκια αυτά μπορούν να κινούνται σε όλο το σώμα σας: στα μάτια σας, στους ιστούς σας και πιο συχνά, στον εγκέφαλό σας.

Ο λόγος γίνεται για το σκουλήκι-ταινία με την ονομασία “Spirometra”, το οποίο ζει στο εντερικό σύστημα πολλών ζώων, όπως τα σκυλιά και οι γάτες, χωρίς να τους δημιουργεί πρόβλημα. Μέσω των κοπράνων των ζώων, όμως, τα αυγά του σκουληκιού μπορεί να περάσουν στο νερό, όπου και επιβιώνουν για αρκετό χρονικό διάστημα. Από εκεί είναι πιθανό να εισέλθουν στον οργανισμό άλλων ζώων που πίνουν ή τρέφονται κοντά στο νερό.

Το σκουλήκι-ταινία μπορεί να βρεθεί σε πολλές μορφές, αλλά μόνο τρεις από αυτές μπορεί να μολύνουν εύκολα τον εγκέφαλο. Η δρ Helena Helmby από την Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του London School υποστηρίζει ότι στον ανθρώπινο εγκέφαλο έχουν καταγραφεί μόνο ταινίες από χοιρινό κρέας, δηλαδή από μολυσμένα γουρούνια.

Οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν από κομμάτια χοιρινού με δύο μορφές λοίμωξης:

-Η πρώτη μορφή της λοίμωξης είναι από την κατανάλωση μη-επαρκώς μαγειρεμένου χοιρινού κρέατος από μολυσμένους χοίρους, με αποτέλεσμα το σκουλήκι τύπου Taenia Soliumin να “εγκατασταθεί” στο έντερο.

-Η δεύτερη μορφή λοιμώξεων είναι στη μορφή προνύμφης, μέσω της επαφής με τα κόπρανα ενός μολυσμένου ανθρώπου ή χοίρου, η οποία μπορεί να φτάσει και στους ιστούς. Μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση γνωστή ως νευροίνωση εάν η προνύμφη εισέλθει στο νευρικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. Αυτό το είδος της λοίμωξης μπορεί να προκαλέσει συχνά επιληψία.

Για τους λόγους αυτούς οι ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη να μαγειρεύετε πάντοτε πολύ καλά το χοιρινό κρέας.

http://www.healthyfoodteam.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγήκαν σκουλήκια μέσα από το δέρμα της μετά από τσίμπημα αλογόμυγας – Δείτε πώς ήταν! [pics]

Ανατριχίλα! Τον τρώνε ζωντανό εκατοντάδες σκουλήκια στον εγκέφαλό του (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Φρίκη: 47χρονος “λιώνει” με εκατοντάδες όγκους στο σώμα του – Τι είναι η νευροϊνωμάτωση [vid, pics]

Αηδία: Τα 7 πιο απίθανα πράγματα που έχουν βρει οι γιατροί μέσα σε… αυτιά ασθενών

ΣΟΚ με μωρό που γεννήθηκε με δεύτερο κεφάλι κολλημένο στο στομάχι του! [pics]

Έπαθε ΑΥΤΟ επειδή έμεινε ξυπόλυτος στο γυμναστήριο – Από τι μολύνθηκε [pics]

Γιατί η κοιλιά 49χρονου έγινε ΕΤΣΙ – Τι έκαναν τελικά οι γιατροί [pics]