ΣΟΚ με μωρό που γεννήθηκε με δεύτερο κεφάλι κολλημένο στο στομάχι του! [pics]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κεφάλι
Ινδοί γιατροί έδωσαν νέα “πνοή ζωής” σε ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε με ένα δεύτερο κεφάλι να βγαίνει από το στομάχι του, σε ένα σκηνικό που θύμιζε ταινία τρόμου επιστημονικής φαντασίας.

Οι γιατροί κατάφεραν να απομακρύνουν το κεφάλι από το παρασιτικό δίδυμο του νεογέννητου κοριτσιού, μετά από μια άκρως περίπλοκη χειρουργική επέμβαση, η οποία έγινε στο νοσοκομείο JK Lone της πόλης Jaipur και διήρκεσε τέσσερις μέρες!

Το παρασιτικό δίδυμο τρεφόταν από την παροχή αίματος του υγιούς κατά τ’ άλλα παιδιού, με αποτέλεσμα να του στερεί ζωτικά θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την υγιή ανάπτυξή του, ανέφεραν οι χειρουργοί.

Εκτός από το γεγονός ότι γεννήθηκε με ένα επιπλέον κεφάλι, το οποίο δεν είχε αυτιά και μάτια λόγω της ανεπαρκούς ανάπτυξής του, το υγιές νεογέννητο κοριτσάκι είχε επίσης ένα τρίτο χέρι από το παρασιτικό του δίδυμο.

κεφάλι

Τι συνέβη

Μια 21χρονη γυναίκα επισκέφτηκε επειγόντως το νοσοκομείο Ram Snehi, στην πόλη Jahazpur, με έντονο πόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Της έγινε αμέσως υπερηχογράφημα και της είπαν ότι κυοφορούσε δίδυμα, αλλά δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι ήταν παρασιτικά. Σε αντίθεση με τα ενωμένα δίδυμα (σιαμαία), σε αυτή την περίπτωση το ένα παιδί είναι ανεπαρκώς σχηματισμένο, ή εξαρτάται εξ ολοκλήρου από ορισμένες σωματικές λειτουργίες του πλήρως σχηματισμένου εμβρύου. Οι περιπτώσεις παρασιτικών δίδυμων είναι σπάνιες και πιστεύεται ότι συμβαίνουν μία φορά ανά ένα εκατομμύριο γεννήσεις, σύμφωνα με την ιατρική βιβλιογραφία.

κεφάλι

Μετά από μια επιτυχημένη καισαρική τομή, η οικογένεια έμαθε από τους γιατρούς, ότι, τόσο η μητέρα, όσο και το παιδί, κατάφεραν να επιβιώσουν, προτού το βρέφος μεταφερθεί στο νοσοκομείο JK Lone σε απόσταση 540 χιλιόμετρων. Η επέμβαση που έγινε εκεί στις 26 Απριλίου αποδείχθηκε επιτυχής.

Ο δρ Pravin Marthur, από την παιδιατρική μονάδα του νοσοκομείου, δήλωσε: “Πρόκειται για ένα από τα σπανιότερα περιστατικά παρασιτικού δίδυμου. Οι γονείς μας είπαν ότι η μητέρα είχε υποβληθεί σε υπερηχογράφημα και άλλες εξετάσεις, αλλά δεν τους είπαν ότι κυοφορούσε ένα παρασιτικό δίδυμο. Ήταν συντετριμμένοι, όταν είδαν το μωρό τους. Έπρεπε να τους πείσουμε να μας επιτρέψουν την χειρουργική επέμβαση για να σώσουμε τη ζωή της κόρης τους. Μετά από άμεση διαβούλευση με ομάδα ακτινολόγων και υποστήριξη από βοηθούς καθηγητές, αφαιρέσαμε με επιτυχία το κεφάλι από το υγιές παιδί”.

κεφάλι

Το νοσοκομείο δεν χρέωσε την οικογένεια για τα έξοδα της νοσηλείας και της χειρουργικής επέμβασης. Το μωρό αναρρώνει καλά, θηλάζει και θα πάρει εξιτήριο αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Τα παρασιτικά δίδυμα είναι συνήθως αποτέλεσμα μιας καθυστέρησης στο διαχωρισμό των εμβρύων κατά τη σύλληψη. Δημιουργούνται όταν ένα έμβρυο διατηρεί μια κυρίαρχη ανάπτυξη εις βάρος του άλλου.

http://www.dailymail.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μωρό που θήλαζε “ανακάλυψε” τον καρκίνο στο στήθος της μητέρας του

Υγιέστατο το πρώτο μωρό στον κόσμο με τρεις (!) βιολογικούς γονείς [vid]

Νεογέννητο ζυγίζει όσο ένα μωρό 6 μηνών! [vid]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν