Στις «επάλξεις» οι υγειονομικοί για το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Γιατροί, οδοντίατροι, φυσικοθεραπευτές, φαρμακοποιοί, κανείς δεν μένει αλώβητος από την άλωση των ελεύθερων επαγγελμάτων και των εργαζομένων στο Δημόσιο από το νέο ασφαλιστικό... Είναι αναμενόμενο λοιπόν να υπάρχουν αντιδράσεις κάθε τύπου.

Όλοι οι υγειονομικοί πλήττονται από το ασφαλιστικό ως έχει μέχρι στιγμής… Οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται ωστόσο να πληρώσουν δυσβάσταχτες εισφορές με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των επιστημονικών φορέων τονίζοντας ότι «απορρίπτουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας χωρίς μάλιστα την οφειλόμενη στοιχειώδη προηγούμενη συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς».

Τα μέλη του ΙΣΑ  συμμετείχαν στην κοινή πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή χθες Πέμπτη ενώ η ΟΕΝΓΕ κάλεσε τα μέλη της να συμμετάσχουν στην πορεία της ΑΔΕΔΥ αύριο Σάββατο μεσημέρι.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, μετά την συνάντηση που είχε με τους επιστημονικούς φορείς ανακοίνωσε τη δημιουργία τεχνικής επιτροπής επεξεργασίας των ρυθμίσεων του σχεδίου, η οποία θα αρχίσει να συνεδριάζει από τη προσεχή εβδομάδα με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των φορέων.

Διαβάστε εδώ την αντίδραση των φαρμακοποιών.

Διαβάστε εδώ την αντίδραση της ΟΕΝΓΕ.

Διαβάστε εδώ την αντίδραση των Γιατρών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Διαβάστε εδώ την αντίδραση των οδοντιάτρων.

Διαβάστε εδώ την αντίδραση της ΕΙΝΑΠ.

Διαβάστε εδώ την αντίδραση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε εδώ την αρχική αντίδραση του ΙΣΑ.