Οι οδοντίατροι αντιδρούν στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΟΣΑ) εξέτασε το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που παρουσίασε η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού κ. Κατρούγκαλου και "ομόφωνα αποφάσισε ότι το σχέδιο αποσκοπεί στην εξόντωση των επαγγελματιών επιστημόνων οι οποίοι μετατρέπονται σε είλωτες του ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος υποχρεούμενοι να καταβάλουν εξωπραγματικές εισφορές και φόρους που φτάνουν και στο 65% του καθαρού εισοδήματός τους".

Όπως αναφέρουν από τον ΟΣΑ, «αντί να αντιμετωπίζονται βασικές αιτίες της παθογένειας του ασφαλιστικού όπως οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, οι αναντιστοιχίες μεταξύ εισφορών και συντάξεων και βεβαίως τα μείζονα θέματα της ανεργίας και της υπογεννητικότητας, εφαρμόζεται η συνήθης φορομπηχτική λογική και όποιος αντέξει. Χωρίς μία μελέτη, χωρίς σχέδιο.

Για τους Οδοντιάτρους της Αττικής δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης αλλά μόνο αίτημα άμεσης απόσυρσης του σχεδίου αυτού.

Υποστηρίζουμε την απόφαση των δευτεροβάθμιων οργάνων των επιστημονικών συλλόγων για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΔΣΑ και πορεία στο υπουργείο εργασίας, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στις 12μμ και καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρόν».

Την ανακοίνωση υπογράφουν για το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής ο πρόεδρος Αθανάσιος Υφαντής και ο γ.γ. Αθανάσιος Ζορμπάς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν