Δίαιτα και γυμναστική: Γιατί δεν χάνετε όσα κιλά υπολογίζατε

  • Iatropedia newsroom
δίαιτα
Τρέφεστε σωστά, ασκείστε τακτικά, αλλά και πάλι δεν μπορείτε να ξεφορτωθείτε κάποια κιλά που σας “ταλαιπωρούν”; Αν είμαστε 100% ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, τότε πιθανότατα θα παραδεχτούμε ότι αυτή η προσπάθεια που κάνουμε, για να χάσουμε κιλά, ίσως να μην είναι και τόσο... απόλυτη.

Δείτε, για παράδειγμα, τρεις λόγους για τους οποίους η δίαιτα και η προσπάθεια να χάσετε κιλά, δεν αποδίδει όπως θα περιμένατε:

  1. Τρώτε μετρημένα, αλλά τις λάθος τροφές: Η διατροφή είναι τουλάχιστον το 80% της “μάχης”. Αν και τα ακριβή τρόφιμα που θα πρέπει να τρώει κανείς εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του σώματος που έχει, τον μεταβολισμό του και άλλους παράγοντες, ένας καλός κανόνας είναι να επιλέγετε φυσικά προϊόντα, ολικής άλεσης.
  2. Τρώτε τις σωστές τροφές, αλλά το παρακάνετε: Το αντίθετο με το προαναφερθέν, δηλαδή. Μπορεί να επιλέγετε τις σωστές τροφές, αλλά επαναπαυμένοι σε αυτό να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες. Οι λίγες θερμίδες που έχουν κάνουν την ίδια ζημιά, όταν συσσωρεύονται και μοιραία σας προσθέτουν κιλά.
  3. Ασκείστε μεν, χωρίς βάρη, δε: Είναι καλό να τρέχετε και να κάνετε γενικά ασκήσεις που αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό, σας κάνουν να ιδρώνετε και βελτιώνουν τον μεταβολισμό σας. Αλλά είναι απαραίτητο να κάνετε και ασκήσεις με βάρη, προκειμένου να χτίσετε και μυς. Αλλιώς το διαρκές… τρέξιμο αντί για λίπος, θα αρχίσει να “τρώει” μυική μάζα, αφήνοντας το λίπος άθικτο.

Πηγή: http://news.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίαιτα: Χάστε 3,5 κιλά σε 2 εβδομάδες – Καθημερινό μενού υγείας

Τι να μην πείτε ΠΟΤΕ σε κάποιον που κάνει δίαιτα για να χάσει κιλά

Για όσους κάνουν δίαιτα: 4 μυστικά επιτυχίας που ΔΕΝ έχουν σχέση με το τι τρώτε

Δίαιτα και μεταβολισμός: Πώς θα χάσετε πιο γρήγορα τα περιττά κιλά