Ποιες τροφές θυμίζουν ανθρώπινα όργανα; ΦΩΤΟ

  • Iatropedia
Όσο και να ακούγεται παράδοξο ορισμένα φρούτα μοιάζουν με μέλη και σημεία του ανθρώπινου σώματος. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ταφασόλια, τα καρύδια, οι γλυκοπατάτες, οι ντομάτες αλλά και τα καρότα αποτελούν πολύτιμους σύμμαχους καλής υγείας όταν τα καταναλώνουμε. Το womansday.com, βρήκε τρόφιμα που αντικατοπτρίζουν τα μέρη του σώματος που ωφελούν. Για παράδειγμα τα καρύδια, που ωφελούν τον εγκέφαλο, μοιάζουν πραγματικά με αυτόν. Σύμπτωση; Μπορεί

καρότο

Ένα καρότο κομμένο εγκάρσια μοιάζει με την ίριδα του ματιού μας. Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι τα καρότα κάνουν καλό στην όραση και βοηθούν στην καλύτερη αιμάτωση και κυκλοφορία γύρω από τα μάτια.

ντομάτα

Εάν κόψουμε μια ντομάτα θα δούμε ότι χωρίζεται σε 4 τεταρτημόρια, σε 4 κοιλιές. Το ίδιο και η καρδιά μας. Έχει 4 χώρους και είναι κόκκινη. Η ντομάτα περιέχει lycopine, το οποίο βοηθάει στον καθαρισμό του αίματος, και άρα στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.

καρύδι

όταν σπάτε ένα καρύδι από το σκληρό του τσόφλι, σαν τι σας μοιάζει το εσωτερικό του; Σαν τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση καρυδιών βοηθάει να αναπτυχθούν περισσότερες από 3 δωδεκάδες νευροδιαβιβαστών, κάτι που σημαίνει καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

φασόλια

Ένα φασολάκι δεν σας φέρνει στο μυαλό το σχήμα του νεφρού; Έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση φασολιών βοηθά στην καλύτερη λειτουργία των νεφρών μας, ενώ τα διατηρεί υγιή.

σέλινο

Το σέλινο μοιάζει με τα κόκαλα. Και πραγματικά η κατανάλωση του μεταξύ άλλων κάνει πολύ καλό στα οστά. Για παράδειγμα το οστό αποτελείται μεταξύ άλλων από νάτριο κατά 23%, όσο ακριβώς έχει και το σέλινο.

αβοκάντο -μελιτζάνες -αχλάδια

Και τα 3 αυτά μοιάζουν σαν την μήτρα. Και πραγματικά εκεί κάνουν το περισσότερο καλό. Έρευνα έδειξε ότι αν μια γυναίκα τρώει 1 αβοκάντο την εβδομάδα, αυτό δίνει ισορροπία στις ορμόνες, και βοηθάει στην κύηση, ενώ είναι αποτρεπτικό για τον καρκίνο του τραχήλου. Και μια λεπτομέρεια: Για να αναπτυχθεί ένα αβοκάντο από άνθος σε καρπό, χρειάζεται ακριβώς 9 μήνες…

σύκα

Αντίθετα με το αβοκάντο, τα σύκα είναι ιδανικά για τους άνδρες. Εάν κόψουμε ένα σύκο στη μέση, μοιάζει με όρχι και μάλιστα το εσωτερικό του με σπερματοζωάρια. Πραγματικά το σύκο στην αρχαιότητα διδόταν για να θεραπεύσει την ανδρική στειρότητα, ενώ η κατανάλωση του αυξάνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

γλυκοπατάτες

Αν αναρωτιέστε με τι μοιάζουν σας λέμε ότι μοιάζουν με το πάγκρεας. Η κατανάλωση τους μπορεί να ισορροπήσει τον γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών.

πορτοκάλι

Είναι ακριβώς σαν μικρογραφία του γυναικείου στήθους. Τα πορτοκάλια βοηθούν στην υγεία του στήθους και στην κυκλοφορία της λέμφου.

κρεμμύδια

Με λίγο φαντασία μοιάζουν με τα κύτταρα του σώματος. Η κατανάλωση τους βοηθάει στην απομάκρυνση των ελευθέρων ριζών από το σώμα. Τα κρεμμύδια παράγουν δάκρυα που καθαρίζουν τα επιθηλιακά στρώματα των ματιών .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επειδή…το μέγεθος μετράει! Νέα μέθοδος

Πέντε λόγοι υγείας για να γιορτάσετε τον Αγ.Βαλεντίνο!

Τι είναι και πως αντιμετωπίζονται οι όγκοι της υπόφυσης!

Όταν δεν λυγίζουν τα δάχτυλα: Όλα τα σημάδια!