Σεξ και πόνος στην μέση: Ποια στάση είναι καλύτερη

  • Iatropedia newsroom
σεξ
Αν και η ποιότητα ζωής των ασθενών με πόνο χαμηλά στην μέση (οσφυαλγία) έχει γίνει έρθει στο επίκεντρο της ιατρικής έρευνας τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν πολύ λίγες μελέτες επάνω στις επιπτώσεις της οσφυαλγίας στη σεξουαλική λειτουργία.

Αρκετές μελέτες για το σεξ έχουν δείξει ότι ο πόνος χαμηλά στην μέση οδηγεί άνδρες και γυναίκες σε αισθητά μειωμένη συχνότητα σεξουαλικών επαφών.

Σε έρευνα διαπιστώθηκε ότι περίπου το 34% των ανδρών και το 55% των γυναικών ανέφερε μειωμένη συχνότητα συνουσίας εξαιτίας της οσφυαλγίας τους. Και δεν επρόκειτο για άτομα προχωρημένης ηλικίας, όπου αυτά τα προβλήματα είναι εν πολλοίς αναμενόμενα. Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων στην μελέτη ήταν 43,6 χρόνια για τις γυναίκες και 42,9 χρόνια για τους άνδρες.

Δύο επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Waterloo στο Οντάριο του Καναδά, η Natalie Sidorkewicz και ο Stuart M. NcGill, πραγματοποίησαν μια έρευνα για να προσδιορίσουν ποιες στάσεις στο σεξ θα μπορούσαν να είναι πιο ήπιες και λιγότερο επώδυνες για άνδρες και γυναίκες που υποφέρουν από πόνους χαμηλά στην μέση.

Έκαναν βιομηχανική (biomechanical) ανάλυση σε 10 υγιή ζευγάρια κατά την ώρα που έκαναν σεξ. Για να αναλύσουν τις κινήσεις τους, χρησιμοποίησαν ένα σύστημα που είναι κοινό για την ανάπτυξη των γραφικών υπολογιστή σε βιντεοπαιχνίδια με animation. Με τη βοήθεια του υπέρυθρων καμερών, κατέγραψαν τις κινήσεις των συμμετεχόντων την ώρα που έκαναν σεξ σε τρισδιάστατη αποτύπωση στον υπολογιστή. Στη συνέχεια προσδιόρισαν τις γωνίες που σχηματίζονταν στην σπονδυλική στήλη του καθενός. Τέλος, μέτρησαν την κίνηση του κορμού του καθενός και την δραστηριότητα των μυών στο ισχίο, συνδέοντας ηλεκτρόδια στο δέρμα πάνω από αυτούς τους μυς.

Σύμφωνα με την σχετική δημοσίευση που έκαναν στην επιστημονική επιθεώρηση European Spine Journal, οι ερευνητές διαπίστωσαν τα ακόλουθα ως προς το ποιες στάσεις στο σεξ είναι οι καλύτερες για άτομα με πόνους χαμηλά στην μέση:

Πόνος στην μέση: Για εκείνη

  1. Η γυναίκα είναι “στα τέσσερα” και ο άντρας διεισδύει από πίσω της. Όταν εκείνη στηρίζεται στους αγκώνες της, τότε αυτή είναι η στάση που θα νιώσει την μικρότερη ενόχληση στην μέση της.
  2. Επίσης στην ίδια στάση, όταν η γυναίκα στηρίζεται στις παλάμες της, αποδείχτηκε ότι ήταν η δεύτερη πιο ήπια στάση για τους δικούς της πόνους στην μέση.
  3. Στην τρίτη θέση ήταν η πλάγια θέση στο σεξ, όπου η γυναίκα είναι ξαπλωμένη στο πλάι και ο άντρας είναι από πίσω της, ξαπλωμένος και εκείνος στο πλάι.
  4. Τέταρτη, ήταν η “ιεραποστολική” στάση, όπου η γυναίκα είναι ανάσκελα με τα πόδια της ελαφρώς λυγισμένα.

Πόνος στην μέση: Για εκείνον

  1. Η “ιεραποστολική” στάση, όπου ο άντρας είναι πάνω από τη γυναίκα και στηρίζεται στις παλάμες του, ήταν εκείνη που είχε μικρότερο φόρτο στην μέση του.
  2. Η ίδια στάση με τον άντρα να στηρίζεται στους αγκώνες του, αποδείχτηκε ότι ήταν η δεύτερη πιο ήπια στάση για εκείνον.
  3. Η στάση με την γυναίκα στα τέσσερα και τον άντρα πίσω της, ήταν η χειρότερη για τους πόνους του άνδρα στην μέση του από τις βασικές στάσεις που εξέτασαν οι ερευνητές.
  4. Ελαφρώς καλύτερα, αλλά και πάλι όχι ανώδυνη για τον άντρα, ήταν η στάση όπου άντρας και γυναίκα είναι ξαπλωμένοι στο πλάι.

Πηγή: http://www.medscape.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ποιο σημείο… ερεθίζονται περισσότερο οι γυναίκες

Σεξ: Με ποια στάση η γυναίκα έχει 43% πιθανότητες να φτάσει σε οργασμό

Στάση σώματος: Πώς προκαλείται ο πόνος στην μέση