Πόνος χαμηλά στη μέση: Πότε να ανησυχήσω;

  • Iatropedia
Ο πόνος χαμηλά στην πλάτη συνήθως υποχωρεί από μόνος του αλλά όταν αυτό δεν συμβαίνει τότε υπάρχει έντονη ανησυχία. Και αυτό γιατί ο πόνος κάνει το βίο αβίωτο τη ζωή των ασθενών.

Συμπτώματα

Οι πόνοι μπορεί να είναι συνεχής ή διακεκομμένος ή μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά μετά από ένα τραυματισμό. Ο χρόνιος πόνος στην πλάτη ορίζεται ως ο πόνος διαρκεί περισσότερο από τρεις μήνες. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε παρατεταμένο πόνο στην πλάτη.

Ο πόνος στην πλάτη μετά από έναν τραυματισμό, πρέπει να αξιολογηθεί από έναν επαγγελματία γιατρό.

Προειδοποιητικά σημάδια της περιλαμβάνουν πόνο με το βήχα ή την ούρηση, απώλεια του ελέγχου των εντέρων ή της ουροδόχου κύστης, αδυναμία των κάτω άκρων και πυρετό.

Απότομο τράβηγμα, τραυματισμός ακόμη και παρατεταμένη καθιστική εργασία μπορεί να προκαλέσει τον πόνο

Αιτίες:

Τσάντα

Μια βαριά τσάντα που την κουβαλάτε στην πλάτη μπορεί να προκαλέσει τον πόνο στην πλάτη.

Άσκηση

Πολλές μορφές άσκησης μπορεί να καταπονήσουν τους μύες χαμηλά στην πλάτη και να οδηγήσουν σε χαμηλή οσφυαλγία.

Κακή στάση σώματος

Η σωστή ισορροπία στα πόδια όταν στέκεστε μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνος εμφάνισης οσφυαλγίας. Οι άνθρωποι εκδηλώνουν το πρόβλημα αυτό στην τρίτη και τέταρτη δεκαετία της ζωής. Η διάγνωση περιλαμβάνουν ακτινογραφίες, αξονική τομογραφία, μαγνητική τομογραφία.

Ξεκούραση;

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η αυστηρή παραμονή στο κρεβάτι μπορεί συχνά να παρατείνει ή να επιδεινώσει την οσφυαλγία.

Άλλες θεραπείες

Η γιόγκα μπορεί να είναι χρήσιμη για τη χρόνια οσφυαλγία. Οι χειροπράκτες με τις κατάλληλες ασκήσεις μπορεί να χαλαρώσουν τον ερεθισμένο μυ και να μειώσουν την ένταση του πόνου.

πηγη mayo clinic