ΕΤΣΙ είναι να ζεις με αγχώδεις διαταραχές: Το βίντεο που σαρώνει στο Facebook [vid]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αγχώδεις διαταραχές
Υπολογίζεται ότι το 40% όλων των προβλημάτων λειτουργίας στην καθημερινότητα ενός ατόμου πηγάζει ή επιδεινώνεται από την κατάθλιψη και το άγχος.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι σήμερα ζουν περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι με κάποια αγχώδη διαταραχή στην Μ. Βρετανία και άλλα 40 εκατομμύρια στις ΗΠΑ.

Οι αγχώδεις διαταραχές είναι απολύτως αντιμετωπίσιμες, εντούτοις το κοινωνικό στίγμα των ψυχικών ασθενειών, η άγνοια, η ημιμάθεια και η παραπληροφόρηση εμποδίζουν το 63,1% να αναζητήσει βοήθεια. Έτσι, εκατομμύρια συνάνθρωποί μας, άτομα που μπορεί να χαιρετάμε κάθε μέρα και να μην «φαίνεται» ότι παλεύουν καθημερινά με το άγχος τους, βιώνουν τα συμπτώματα των διαταραχών αυτών μόνοι τους, απομονωμένοι.

Σε μια προσπάθεια να δείξει την ωμή πραγματικότητα ενός ατόμου που ζει με κάποια αγχώδη διαταραχή, ο Ton Mazzone δημιούργησε και δημοσίευσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ένα βίντεο που συγκλονίζει το διαδίκτυο, αφού μέσα σε 15 ώρες έχει πάνω από 5 εκατομμύρια θεάσεις (views), έχει διαμοιραστεί (share) πάνω από 115.000 φορές και έχει συγκεντρώσει σχεδόν 10.000 σχόλια!

Τα λόγια είναι περιττά. Καλύτερα να απολαύσετε το βίντεο και ελπίζουμε να σας κάνει να αναλογιστείτε όχι μόνο εικόνες από την δική σας συμπεριφορά (που ίσως δεν συνειδητοποιείτε ότι οφείλεται σε αυξημένο άγχος) αλλά και από την συμπεριφορά φίλων και γνωστών σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγχώδης διαταραχή: Φωτό που σοκάρουν – Τα συμπτώματα μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Πώς εκδηλώνεται η αγχώδης διαταραχή και τι μπορείτε να κάνετε

Οι αγχώδεις διαταραχές «προτιμούν» τους πάσχοντες από φλεγμονώδη νόσο του εντέρου!

Αγχώδεις διαταραχές: Η ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει κάθε είδους θεραπεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν