Αγχώδης διαταραχή: Φωτό που σοκάρουν – Τα συμπτώματα μέσα από τον φωτογραφικό φακό

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αγχώδης διαταραχή
Το άγχος είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα για τους περισσότερους ανθρώπους. Όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο δύσκολο πρόβλημα στη δουλειά, ή σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής, νιώθουμε άγχος και ο οργανισμός μας υπόκειται στις επιπτώσεις του αυξημένου στρες. Ορισμένοι, ωστόσο, δεν αισθάνονται έτσι μόνο κατά περίσταση, δηλαδή σπάνια ή “αραιά και πού”, όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Μερικοί πάσχουν από αυτό που ονομάζεται αγχώδης διαταραχή, έχουν γενικευμένο άγχος, ή άλλες διαταραχές άγχους με πολλαπλά συμπτώματα κάθε μέρα, τα οποία κυμαίνονται από δύσπνοια και ζάλη, μέχρι πιο σοβαρές καταστάσεις.

Μια φοιτήτρια φωτογραφίας αποφάσισε να απεικονίσει αυτά τα συμπτώματα μέσα από μια σειρά φωτογραφιών, που ονόμασε “My Anxious Heart”. Πρόκειται για την 23χρονη Katie Joy και το άλμπουμ της με 12 φωτογραφίες που απεικονίζουν το άγχος και ρίχνουν φως στην συναισθηματική και σωματική δοκιμασία που συνοδεύει την αγχώδη διαταραχή.

“Παλεύω με την κατάθλιψη και το άγχος για πάνω από 10 χρόνια”, λέει η ίδια. Και συνεχίζει: “Είχα κάνει ένα πρότζεκτ παρόμοιο με αυτό σε άλλη κατηγορία και συνειδητοποίησα πόσο πολύ είχα ανάγκη να αντιμετωπίσω, κυριολεκτικά(!), τους φόβους μου. Όσο περισσότερο επέτρεπα στο άγχος να με συνεπάρει και μπορούσα να το περιγράψω, τόσο περισσότερο μπορούσα και να το αποτυπώσω σε μια φωτογραφία”.

Αγχώδης διαταραχή: Δείτε τις φωτογραφίες που δημιούργησε η 23χρονη Katie…

αγχώδης διαταραχήαγχώδης διαταραχήαγχώδης διαταραχήαγχώδης διαταραχήαγχώδης διαταραχήαγχώδης διαταραχήαγχώδης διαταραχήαγχώδης διαταραχήαγχώδης διαταραχήαγχώδης διαταραχήαγχώδης διαταραχήαγχώδης διαταραχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς να κάνετε την καλύτερη τεχνική αναπνοής γιόγκα για το άγχος (ΒΙΝΤΕΟ)

Αγχώδης διαταραχή: Τα σημάδια που δείχνουν πρόβλημα

Πώς να αντιμετωπίσετε το άγχος χωρίς φάρμακα

Στρες: Τέσσερις απλές συμβουλές για να το καταπολεμήσετε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν