RSV: Μονοκλωνικό αντίσωμα θα μπορούσε να μειώσει κατά 80% τις εισαγωγές βρεφών και παιδιών στο νοσοκομείο

  • Iatropedia newsroom
βρέφος RSV
Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine, συμμετείχαν 8.058 υγιή μωρά ηλικίας έως 12 μηνών από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία

Μια ένεση θα μπορούσε να μειώσει κατά 80% τον αριθμό των βρεφών και μικρών παιδιών που εισάγονται στο νοσοκομείο με αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) δείχνει νέα μελέτη.

Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine, συμμετείχαν 8.058 υγιή μωρά ηλικίας έως 12 μηνών από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Από αυτήν την ομάδα, 4.037 βρέφη χωρίστηκαν τυχαία για να λάβουν το μονοκλωνικό αντίσωμα nirsevimab, ενώ 4.021 βρέφη έλαβαν τυπική φροντίδα.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι, από τα μωρά που έκαναν την ένεση με το μονοκλωνικό αντίσωμα, μόνο 11 (0,3%) νοσηλεύτηκαν, σε σύγκριση με 60 (1,5%) βρέφη από την ομάδα που έλαβε μόνο την τυπική φροντίδα.

Οι ερευνητές είπαν ότι η δοκιμή έδειξε ότι το nirsevimab μείωσε την πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο από 6 εισαγωγές ανά 1.000 σε προηγουμένως υγιή βρέφη σε 1 εισαγωγή ανά 1.000 σε προηγουμένως υγιή βρέφη που έλαβαν το φάρμακο, η αποτελεσματικότητα του οποίου είναι 83,2%.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από τις εταιρείες Sanofi και AstraZeneca.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Έρχονται συστάσεις για χρήση μάσκας σε νοσοκομεία και μέσα μεταφοράς και καμπάνια για εμβόλια και αντιιικά

Επικίνδυνη για το μυαλό η οικονομική καταστροφή μετά τα 50, λένε οι ειδικοί

Γρίπη των πτηνών: Πέθανε 33χρονη από σπάνιο στέλεχος της νόσου