Tips υγείας για να μείνετε γεροί ως »το κόκκαλο»

  • Iatropedia
Είναι τα πιο παραμελημένα όργανα του σώματος μας. Τις περισσότερες φορές δεν έχουν τη δέουσα προσοχή και την φροντίδα που απαιτείται. Ο λόγος για τα οστά τα οποία τα παραμελούμαι σημαντικά.

Έτσι δεν αρκεί μόνο στην παιδική ηλικία να λαμβάνονται μέτρα για το χτίσιμο γερών οστών αντίστοιχα επιβάλλεται να παίρνετε μέτρα και κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής για την προστασία της υγείας των οστών σας.

Ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 30 ετών όπου αρχίζει η σταδιακή απώλεια της οστικής μάζας.

Τι επηρεάζει την υγεία των οστών;

Μια σειρά από παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των οστών. Για παράδειγμα:

Η ποσότητα του ασβεστίου στη διατροφή σας. Μια διατροφή χαμηλή σε ασβέστιο συμβάλλει στη μειωμένη οστική πυκνότητα, πρόωρη απώλεια οστού και αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων.

Η σωματική δραστηριότητα. Οι άνθρωποι που είναι σωματικά αδρανείς έχουν υψηλότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης από ό, τι πιο ενεργό ομολόγους τους.

Καπνού και αλκοόλ. Η έρευνα δείχνει ότι η χρήση του καπνού συμβάλλει στην αδύναμα οστά. Ομοίως, έχει τακτικά περισσότερα από δύο αλκοολούχα ποτά την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης, πιθανώς επειδή το οινόπνευμα μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του σώματος να απορροφήσει το ασβέστιο.

Φύλο, το μέγεθος και την ηλικία. Είσαι σε μεγαλύτερο κίνδυνο για οστεοπόρωση, αν είστε γυναίκα, επειδή οι ​​γυναίκες έχουν μικρότερη οστική ιστό από ό, τι οι άνδρες.Είστε επίσης σε κίνδυνο, αν είστε εξαιρετικά λεπτό (με δείκτη μάζας σώματος 19 ή λιγότερο) ή να έχουν ένα μικρό πλαίσιο του σώματος, επειδή μπορεί να έχουν μικρότερη οστική μάζα για να αντλήσει από την ηλικία, όπως εσείς. Επίσης, τα οστά σας γίνονται λεπτότερα και πιο αδύναμες όπως την ηλικία σας.

Φυλή και το οικογενειακό ιστορικό. Είσαι σε μεγαλύτερο κίνδυνο οστεοπόρωσης αν είσαι λευκός ή ασιατικής καταγωγής. Επιπλέον, έχει ένα γονέα ή αδελφό που έχει οστεοπόρωση σας θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο – ειδικά αν έχετε επίσης ένα οικογενειακό ιστορικό καταγμάτων.

Επίπεδα ορμονών. Στις γυναίκες, η απώλεια οστού αυξάνει δραματικά κατά την εμμηνόπαυση λόγω της πτώση των επιπέδων των οιστρογόνων. Παρατεταμένες περιόδους απουσίας της εμμήνου ρύσεως (αμηνόρροια), πριν από την εμμηνόπαυση αυξάνει επίσης τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης. Στους άνδρες, τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να προκαλέσει απώλεια της οστικής μάζας.

Διατροφικές διαταραχές και άλλες συνθήκες. Οι άνθρωποι που έχουν ανορεξία ή βουλιμία είναι σε κίνδυνο της απώλειας οστού. Επιπλέον, η χειρουργική επέμβαση στομάχου (γαστρεκτομή), χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους και συνθήκες, όπως η νόσος του Crohn, κοιλιοκάκη και η νόσος του Cushing μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του σώματός σας να απορροφήσει το ασβέστιο.

Ορισμένα φάρμακα. Η μακροχρόνια χρήση κορτικοστεροειδών φαρμάκων μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο της οστεοπενίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάθετε πως να ''χτίσετε'' γερά κόκαλα!