Λοβέρδος: «Τώρα ξύπνησαν οι Ευρωπαίοι για τις ασθένειες των λαθρομεταναστών»!

  • Iatropedia
Στην «υγειονομική βόμβα» που δημιουργείται εξαιτίας της αθρόας εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα μας αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο Υπουργός Υγείας που βρίσκεται τις ημέρες αυτές στις Βρυξέλλες αλλά και στη Δανία για να συμμετάσχει στο συμβούλιο υπουργών Υγείας με θέματα που αφορούν και στην λαθρομετανάστευση, περιέγραψε με τους πιο δραματικούς τόνους τη μεταφορά ξεχασμένων ασθενειών στην Ελλάδα από τους λαθρομετανάστες που φθάνουν κατά χιλιάδες στα ελληνικά σύνορα και από κει στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε ότι για καιρό επιχειρούσε να πείσει τους εταίρους μας στην Ε.Ε. ότι πρόκειται για Ευρωπαϊκό θέμα και όχι μόνο ελληνικό χωρίς ωστόσο να εισακούγεται.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κατάλαβαν πια αφού πέρασε πάρα πολύς καιρός ότι τα στατιστικά στοιχεία δεν είναι αυτά που προκύπτουν από τις έρευνες στην Υγεία εκείνων των μεταναστών που ζητούν πολιτικό άσυλο, που ισχυρίζονται ότι είναι πολιτικοί πρόσφυγες, είναι δεν είναι, το πρόβλημα είναι τεράστιο, γιατί από τους 130.000-140.000 που μπαίνουν το χρόνο παράνομα στην χώρα, οι περίπου 20.000 ζητούν πολιτικό άσυλο, οι άλλοι μπαίνουν δεν τους βλέπει κανείς και μπαίνουν από τον Έβρο κατευθείαν στην Αθήνα και συνωστίζονται στο κέντρο της Αθήνας με τα γνωστά προβλήματα».

Ο κ.Λοβέρδος αναφέρθηκε εκτενώς στους εταίρους μας που μέχρι πρόσφατα θεωρούσαν ότι δεν τους αφορά το θέμα: «Τώρα ξυπνούνε οι εταίροι μας γιατί τον προηγούμενο καιρό, ειδικά οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί σφύριζαν αδιάφορα, ή μην σας πω ότι μερικές φορές οι τοποθετήσεις τους ήταν και εχθρικές, γιατί φαντάζονταν ότι εμείς τους ζητάμε χρήματα.

Καταλαβαίνουν τώρα ότι οι ξεχασμένες ασθένειες επανακάμπτουν σε όλη την Ευρώπη και μιλάω για την φυματίωση, μιλάω για ασθένειες που τις είχαμε ξεπεράσει, όταν ήμασταν μικρά παιδιά τις ακούγαμε υπήρχαν σιγά σιγά, όμως εξαφανίστηκαν. Η ηπατίτιδα Β, μια πολύ επικίνδυνη ασθένεια είναι ήδη στην Ελλάδα πέραν του δέοντος διαδεδομένη.

Έτσι είναι και η σύφιλη πια έχει επανακάμψει, πως συμβαίνει τώρα, γιατί συμβαίνει να έχουμε αύξηση του aids, αλλά και της σύφιλης, ναι υπάρχει αυτό το γεγονός γιατί, εξαπλώνεται ακόμη περισσότερο από ό, τι το συζητάγαμε».

Ο υπουργός Υγείας απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων Aids αλλά και άλλων ασθενειών και στην παράνομη πορνεία καθώς όπως τόνισε: «Θα σας δώσω ένα στατιστικό στοιχείο ανατριχιαστικό, από τους εξακόσιους οίκους ανοχής που υπάρχουν σήμερα στην Αθήνα, οι επτά είναι νόμιμοι. Οι πεντακόσιοι ενενήντα τρεις είναι παράνομοι».