Κορυφώνεται αύριο η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

  • Iatropedia newsroom
αφρικανική σκόνη
Εκτός από τις πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης που θα περιορίζουν την ορατότητα, αναμένεται να εκδηλωθούν και λασποβροχές

Επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα μας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σήμερα, Δευτέρα 22/04, αναμένεται να παρουσιάσει κορύφωση αύριο, με τους ειδικούς να συνιστούν προσοχή, όπως συμβαίνει κάθε φορά που παρουσιάζεται παρόμοιο φαινόμενο.

Σύμφωνα με τους πνευμονολόγους, τις ώρες με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης πρέπει να αποφεύγονται τόσο οι άσκοπες μετακινήσεις όσο και η εξωτερική άθληση, ενώ συνιστάται η παραμονή σε καλά αεριζόμενους εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αύριο, Τρίτη, εκτός από τις πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης που θα περιορίζουν την ορατότητα, αναμένεται να εκδηλωθούν και λασποβροχές, κυρίως στη βόρεια και δυτική χώρα.

Την Τετάρτη η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης στα Δωδεκάνησα και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά.

Χάρτης μεταφοράς αφρικανικής σκόνης

Προγνωστικός χάρτης με τη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα αύριο κατά τις μεσημεριανές ώρες. Με κόκκινες αποχρώσεις σημειώνεται η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα και με κίτρινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν λασποβροχές.
 

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αφρικανική σκόνη: Γιατί αυξάνει με καθυστέρηση τις προσελεύσεις στα νοσοκομεία

Αφρικανική σκόνη: Πως να αναπνέετε για να προστατευθείτε από τα επικίνδυνα σωματίδια

Πνευμονολόγοι για αφρικανική σκόνη: «Τοξικό και επικίνδυνο μείγμα» – Τι να κάνουν οι πολίτες

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι