Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

  • Iatropedia newsroom
σόγια
Άδεια να προχωρήσει με την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων σπόρων σόγιας που θα περιέχουν πρωτεΐνη χοιρινού κρέατος πήρε εταιρεία παραγωγής σπόρων

Άδεια να προχωρήσει με την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων σπόρων σόγιας που θα περιέχουν πρωτεΐνη χοιρινού κρέατος πήρε από το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας εταιρεία παραγωγής σπόρων, η οποία «καλοβλέπει» την αγορά εναλλακτικού κρέατος.

Η Moolec Science, όπως είναι το όνομα της εταιρείας, θέλει να προσθέσει γονίδια χοιρινού κρέατος στη σόγια και βοείου κρέατος στον αρακά ώτσε να δημιουργήσει υβριδικές φυτικές-ζωικές πρωτεΐνες που θα μπορούν να αντικαταστήσουν το πραγματικό κρέας σε λουκάνικα και μπιφτέκια, ικανοποιώντας σε γεύση και τους κρεατοφάγους.

Η παρασκευή κρέατος από συστατικά που δεν είναι ζωικής προέλευσης είναι ένας τομέας που προσελκύει σημαντικότατες επενδύσεις, καθώς τα φυτικά προϊόντα είναι αφενός ακριβά και αφετέρου δεν μπορούν να μιμηθούν την υφή και τη γεύση ενός πραγματικού μπέργκερ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η σόγια και ο αρακάς της θα βοηθήσουν στο θέμα της γεύσης.

Εν τω μεταξύ, το κρέας που καλλιεργείται σε εργαστήρια απέχει πολύ από τη μαζική παραγωγή.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρέας ή φυτικά υποκατάστατα; Τι είναι καλύτερο [μελέτη]

Εντοπίστηκε επικίνδυνο βακτηρίδιο σε καπνιστή πέστροφα

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου