Κορονοϊός: Πέρασε τη δοκιμή τελικού σταδίου το νέο εμβόλιο της Moderna

  • Iatropedia newsroom
εμβόλιο Covid
Το νέο εμβόλιο πυροδότησε ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση έναντι ορισμένων στελεχών της Covid στη δοκιμή φάσης 3, ιδίως σε συμμετέχοντες άνω των 65 ετών

Η νέα έκδοση του εμβολίου της Moderna για την Covid-19 πέτυχε τον στόχο της σε μια δοκιμή τελικού σταδίου, εξέλιξη που μπορεί να ανοίγει τον δρόμο για ένα πιο εύκολο στη χρήση και πιο ισχυρό για τους ηλικιωμένους εμβόλιο.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, το νέο εμβόλιο πυροδότησε ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση έναντι ορισμένων στελεχών της Covid στη δοκιμή φάσης 3, ιδίως σε συμμετέχοντες άνω των 65 ετών.

Σύμφωνα με τη Moderna, καταγράφηκαν πόνος στο σημείο της ένεσης, πονοκέφαλος, κόπωση, μυϊκοί πόνοι και ρίγη.

Αντί να στοχεύει ολόκληρη την πρωτεΐνη ακίδας στην επιφάνεια του κορονοϊού, το νέο εμβόλιο στοχεύει σε δύο μόνο τμήματα. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο ψυγείο, καθιστώντας ευκολότερη τη διανομή του σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Το εμβόλιο είναι επίσης αποτελεσματικό σε χαμηλότερη δόση από την προηγούμενη έκδοση, ενώ θα διατίθεται σε προγεμισμένη σύριγγα.

Η Moderna προσπαθεί να σχεδιάσει το μέλλον της μετά την πανδημία ενώ ανταγωνίζεται την Pfizer για τα μερίδια στην αγορά των εμβολίων κατά της Covid. Η στρατηγική της εταιρείας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη νέων χρήσεων για την τεχνολογία mRNA της, για την καταπολέμηση της γρίπης, του καρκίνου και άλλων παθήσεων. Τον Μάιο, οι αμερικανικές ρυθμιστικές Αρχές αναμένεται να αποφασίσουν εάν θα εγκρίνουν το επόμενο προϊόν της Moderna, ένα εμβόλιο για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV).

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Έρχεται νέο εμβόλιο το φθινόπωρο

ΕΕ: Ένα βήμα πιο κοντά στο πρώτο χάπι για σπάνια νόσο που προκαλεί επικίνδυνη αναιμία

Κυψέλη: Εκτός κινδύνου στο «Γεννηματάς» ο μαθητής και ο διευθυντής σχολείου που δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι

ΕΕ: Καρδιαγγειακά, καρκίνος προκάλεσαν 2,8 εκατομμύρια θανάτους το 2021