Κορονοϊός: Έρχεται νέο εμβόλιο το φθινόπωρο

  • Iatropedia newsroom
Εμβόλιο για Covid
Οι ερευνητές ασχολούνται αυτήν την στιγμή με την επιλογή του στελέχους στο οποίο θα στοχεύει η νέα έκδοση του εμβολίου

Το νέο, επικαιροποιημένο εμβόλιο για την Covid-19 αναμένεται λογικά μέσα στο φθινόπωρο, περίπου την ίδια περίοδο με το εμβόλιο της γρίπης, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα 5 Μαρτίου, η επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), Mandy Cohen.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Bloomberg, οι ερευνητές ασχολούνται αυτήν την στιγμή με την επιλογή του στελέχους στο οποίο θα στοχεύει η νέα έκδοση του εμβολίου και πιθανότατα θα περιμένουν μέχρι τον Μάιο για να καταλήξουν οριστικά.

Καθώς τα ποσοστά θνησιμότητας και νόσησης από την Covid υποχωρούν γρήγορα, στόχος, όπως είπε, παραμένει η προστασία των ευάλωτων πολιτών.

Το CDC είναι απίθανο, επίσης, όπως είπε, να αποσύρει τις συστάσεις του για τα εμβόλια κατά της Covid στα παιδιά, παρόλο που ο ιός επηρεάζει γενικά τα παιδιά λιγότερο από ό,τι στο παρελθόν.

Τα μικρά παιδιά, μαζί με τους ηλικιωμένους, εξακολουθούν να αποτελούν μεγάλο ποσοστό όσων νοσηλεύονται για τη νόσο, τόνισε η επικεφαλής του CDC.

«Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι εξακολουθούμε να προστατεύουμε τα παιδιά μας από την Covid και τη γρίπη», ανέφερε στη συνέντευξή της.

Καθώς οι ανησυχίες για τον ιό υποχωρούν, το CDC εξέδωσε την Παρασκευή νέες οδηγίες, λέγοντας ότι τα άτομα με Covid τα συμπτώματα των οποίων βελτιώνονται και είναι απύρετοι για 24 ώρες χωρίς φάρμακα μπορούν να επιστρέφουν στη δουλειά, στο σχολείο ή σε άλλους δημόσιους χώρους.

Η καθοδήγηση του CDC καταργεί την προηγούμενη σύσταση για πέντε ημέρες απομόνωσης μετά από θετικό τεστ.

Το CDC συνέστησε επίσης την περασμένη εβδομάδα στα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω να κάνουν και δεύτερη δόση της πιο πρόσφατης έκδοσης του εμβολίου κατά της Covid, η οποία κυκλοφόρησε το περασμένο φθινόπωρο.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Ozempic μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων και θανάτου

Φαρμακευτική κάνναβη: Η πρώτη συνταγή στη Βόρεια Ελλάδα από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Βιταμίνη D και Β12: Πώς μπορούν να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ – Οδηγία του Οργανισμού