Καλοκαιρινές θεραπείες για πιο όμορφο σώμα στην παραλία

  • Iatropedia
Ο προβληματισμός της εποχής – εκτός από τις εξελίξεις για την χώρα μας – δεν μπορεί να είναι άλλος από την εμφάνισή μας στην παραλία. Η διόρθωση των ατελειών του σώματος μπαίνει στο «στόχαστρο» της προσοχής των περισσότερων γυναικών αυτή την περίοδο. Για να δει μια γυναίκα αλλαγή στην εμφάνισή της, με την βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής, αρκεί ν’ ακολουθήσει την κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης. Έτσι ανάλογα με το αισθητικό πρόβλημα που την απασχολεί τοπικό πάχος, κυτταρίτιδα, χαλάρωση, χάσιμο πόντων ή απώλεια βάρους, υπάρχουν οι ανάλογες θεραπείες και μάλιστα μη επεμβατικές, σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη.

Σύσφιξη & γλυπτική σώματος με ραδιοσυχνότητες (Accent)

Σε περιοχές που εμφανίζεται τοπικό πάχος – μόνο του – ή σε συνδυασμό με κυτταρίτιδα μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία με τις ραδιοσυχνότητες. Το μηχάνημα Accent χρησιμοποιεί τις ραδιοσυχνότητες τόσο μονοπολική όσο και διπολική για την βελτίωση της εμφάνισης του σώματος. Συντελεί στη λείανση και σμίλευση του χαλαρωμένου ή ζαρωμένου δέρματος σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Η θεραπεία βοηθά να αποκτήσει κανείς επίπεδο στομάχι, πιο λεπτούς γοφούς και μηρούς, καθώς και να επιτευχθεί σύσφιξη. Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνωθούν, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου.

Στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος, προκαλώντας σύσφιξη και να βοηθήσει στην απώλεια πόντων. Στο πλάι της μέσης, στους μηρούς, στα «ψωμάκια» στους γλουτούς, στο γόνατο, γενικά στις περιοχές που υπάρχει λίπος και κυτταρίτιδα. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 4-6 συνεδρίες (ανάλογα την περιοχή και το μέγεθος του προβλήματος) οι οποίες επαναλαμβάνονται κάθε 7-10 μέρες περίπου. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, αλλά επέρχεται περισσότερη βελτίωση και κατά τους 3-4 πρώτες μήνες μετά την εφαρμογή.

Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και σμίλευση σώματος με λεμφικό μασάζ (Endermologie)

Η φιλοσοφία της θεραπείας “Endermologie” στηρίζεται στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μηχανική δράση δυο κυλίνδρων, οι οποίοι κινητοποιούν και μηχανοποιούν το δερματικό ιστό. Η δερματική αυτή διέγερση βοηθάει στον εναρμονισμό του συνδετικού ιστού αυξάνοντας την κυκλοφορία τόσο την αιματική όσο και την λεμφική εξαλείφοντας έτσι τα μεταβολικά υπολείμματα. Κάθε θεραπεία διαρκεί περίπου 45 λεπτά και γίνεται 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας η γυναίκα φοράει ένα ειδικό κορμάκι – LPG bodywear – το οποίο διευκολύνει την κίνηση των κυλίνδρων στο σώμα και προστατεύει την υγιεινή του. Χρειάζονται περίπου 10-15 θεραπείες για να φανεί το αποτέλεσμα – ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος που υπάρχει – και ακολουθούν 1-2 θεραπείες το τρίμηνο για συντήρηση του αποτελέσματος.

Χρειάζεται ν’ αναφέρουμε ότι σε περιπτώσεις όπου το πρόβλημα τοπικού πάχους είναι έντονο το καλύτερο αποτέλεσμα προσφέρει η λιποαναρρόφηση και η χρήση του “Endermologie” μετά την επέμβαση δρα συμπληρωματικά.

Πρωτεϊνική Δίαιτα για άμεση απώλεια βάρους μέσα σε 2-3 εβδομάδες

Η πρωτεϊνική δίαιτα με το συμπλήρωμα διατροφής Diet Tube, υπόσχεται εύκολο και γρήγορο αδυνάτισμα μέσα σε λίγες μέρες! Πρόκειται για ένα διατροφικό πρωτόκολλο τριών εβδομάδων κατά τη διάρκεια των οποίων ο ενδιαφερόμενος προσλαμβάνει από το στόμα το πρωτεϊνικό συμπλήρωμα Diet Tube στα πλαίσια ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής απώλειας βάρους.

Η δίαιτα Diet Tube ξεκίνησε ως μια θεραπευτική αγωγή αδυνατίσματος με χρήση ενός σωλήνα σίτισης, αλλά τελευταία εφαρμόζεται και η προσαρμογή της που απευθύνεται σε όσους δεν μπορούν να εξοικειωθούν με την ιδέα του σωλήνα σίτισης, αλλά επιθυμούν να χάσουν σημαντικό ποσοστό του σωματικού τους βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα συμπληρώματα διατροφής Diet Tube αποτελούνται από πρωτεΐνες γάλακτος υψηλής βιολογικής αξίας που έχουν επιπλέον εμπλουτιστεί στα αμινοξέα l-ισολευκίνη, ορνιθίνη, l-τρυπτοφάνη, ταυρίνη και l-κιτρουλίνη. Τα συγκεκριμένα αμινοξέα συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, ενώ παράλληλα συμμετέχουν στις μεταβολικές αντιδράσεις του σώματος που οδηγούν στην αποτοξίνωση και την καλή λειτουργία του ήπατος. Παράγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σύμφωνα με τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και έχουν εγκριθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (αρ. Πρωτ. 27684).

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων δίνεται έμφαση στην υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών μέσω των συμπληρωμάτων και της διατροφής, ενώ κατά την τρίτη γίνεται σταδιακά η επανένταξη των υδατανθράκων στη δίαιτα.

Η σύσταση του προγράμματος διατροφής είναι εξατομικευμένη και στηρίζεται σε λεπτομερείς κλινικές σωματομετρήσεις. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο υπόσχεται την απώλεια περίπου 6 – 8% του σωματικού βάρους σε λίπος, μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς να χαθεί μυϊκή μάζα. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της κέτωσης, μίας διαδικασίας κατά την οποία ο οργανισμός χρησιμοποιεί τις αποθήκες λίπους για την παραγωγή της ενέργειας που χρειάζεται για όλες τις φυσιολογικές σωματικές και διανοητικές λειτουργίες σε καθημερινή βάση.

Έτσι, το βάρος που χάνεται συνίσταται σε περιττό λίπος, χωρίς καμία επίπτωση στη μυϊκή μάζα. Η λήψη της υψηλής ποιότητας εκλεπτυσμένων πρωτεϊνών από τα συμπληρώματα, σε συνδυασμό με το προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα διατροφής υπόσχονται την ολική, μη χειρουργική αναδιαμόρφωση του σώματος. Δεν ενδείκνυται για όσους πάσχουν από νεφρικές, καρδιολογικές, μεταβολικές ή άλλες παθήσεις. Το διατροφικό πρωτόκολλο των τριών εβδομάδων μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές χρειάζεται, έπειτα από τη συμβουλή του γιατρού, προκειμένου να επιτευχθούν οι εκάστοτε προσωπικοί στόχοι.

Κρυολιπόλυση (Coolsculpting by Zeltiq USA) : «Παγώνει» το λίπος!

Αν το πρόβλημά σου είναι το περιττό λίπος στην κοιλιά, στα μπράτσα και στους γλουτούς, υπάρχει μια μη επεμβατική μέθοδος που θα σου χαρίσει το καλλίγραμμο και σφιχτό κορμί που ονειρεύεσαι με μόνο μία συνεδρία! Η νέα μέθοδος Coolsculpting μπορεί να εξαλείψει για πάντα το τοπικό πάχος με τη δύναμη του κρύου και χωρίς χειρουργείο. Βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία ψύξης για να αποβάλει το λίπος χωρίς να βλάπτει το δέρμα ή τους άλλους ιστούς. Η διαδικασία της θεραπείας είναι άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και απαιτείται, συνήθως, μόνο μία συνεδρία για την ολοκλήρωσή της, ενώ η επιστροφή στις δραστηριότητές σου είναι άμεση.

Πρόκειται για μια νέα επαναστατική μη χειρουργική διαδικασία λιπογλυπτικής σώματος, της Αμερικανικής εταιρείας Zeltiq, που με τη βοήθεια του κρύου αποβάλει το λίπος. Η λειτουργία του βασίζεται στην χρήση του ψύχους – σε ελεγχόμενη διαδικασία – όπου χάρη στην τεχνολογία Freeze Detect, αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν σε «απόπτωση», δηλαδή να καταστραφούν και στη συνέχεια ν’ αποβληθούν από τον οργανισμό, «φαγοκυττάρωση», με φυσιολογικά βιολογικό τρόπο.

Η εφαρμογή του δεν περιλαμβάνει τομές, δεν χρειάζεται αναισθησία, δεν απαιτεί νοσηλεία, ενώ μειώνει το στρώμα του λίπους χωρίς να βλάπτει το δέρμα ή άλλους ιστούς.

Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής θεραπείας, μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά έως και 2 ώρες περίπου. Από την ανταπόκριση που έχει κάθε επιδερμίδα θα κριθεί αν θα χρειαστεί επαναληπτική συνεδρία. Το αποτέλεσμα γίνεται ορατό 1,5 μήνα περίπου μετά την εφαρμογή.

Πρόκειται για το πιο αξιόπιστο σύστημα αντιμετώπισης του επίμονου τοπικού πάχους, εγκεκριμένο από τον FDA Αμερικής (Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων), με σήμανση CE ως κατηγορίας IIa ιατρική συσκευή και με πρόσθετες ιατρικές εγκρίσεις σε όλο τον κόσμο.

www.agaitanis Αθήνα – Κηφισιά – Θεσσαλονίκη

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

(ιατρεία: Αθήνα, Βασ. Σοφίας 48, Κηφισιά, Ηρώδου Αττικού & Μενάνδρου 1, Θεσσαλονίκη, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης) τηλ: 210-7222070