Αισθάνεστε κρύο και μέσα στο καλοκαίρι; Δείτε γιατί…

  • Iatropedia
Το να νιώθετε ότι το δωμάτιο είναι κρύο, όταν λειτουργεί το air condition το καλοκαίρι είναι ένα πράγμα και άλλο είναι να νιώθετε ότι κρυώνετε ακόμα και όταν όλοι οι υπόλοιποι ζεσταίνονται.

Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πιο συχνά στις γυναίκες παρά στους άντρες. Αλλά υπάρχουν και άλλοι 3 απρόσμενοι λόγοι που σας συμβαίνει αυτό:

Δυσλειτουργία του θυρεοιειδούς

Το να νιώθετε πάντα κρύο είναι ένα αποκαλυπτικό σημάδι του υποθυρεοειδισμού, που σημαίνει ότι ο θυρεοειδής σας αδένας δεν εκκρίνει αρκετή θυρεοειδική ορμόνη. Χωρίς το σωστό επίπεδο αυτής της ορμόνης, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται, εμποδίζοντας το σώμα σας να παράγει αρκετή θερμότητα. Άλλα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού είναι η αραίωση των μαλλιών, το ξηρό δέρμα και η κόπωση.

Δεν παίρνετε αρκετό σίδηρο

Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες για το χρόνιο αίσθημα του κρύου για έναν άνθρωπο. Ο σίδηρος είναι ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο που βοηθά τα ερυθρά σας αιμοσφαίρια να μεταφέρουν οξυγόνο σε όλο το σώμα σας, φέρνοντας θερμότητα και άλλες θρεπτικές ουσίες σε κάθε κύτταρο στο σύστημά σας. Χωρίς αρκετό σίδηρο, τα ερυθρά αιμοσφαίρια δεν μπορούν να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους και, ως αποτέλεσμα, νιώθετε ρίγος.

Είστε αφυδατωμένοι

Έως και το 60% του ανθρώπινου σώματος είναι νερό και το νερό βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Αν είστε επαρκώς ενυδατωμένοι, το νερό θα “εγκλωβίσει” θερμότητα και θα την απελευθερώσει αργά, διατηρώντας τη θερμοκρασία του σώματός σας σε μια “άνετη ζώνη”. Με λιγότερο νερό, το σώμα σας είναι πιο ευαίσθητο στις ακραίες θερμοκρασίες. Επίσης, το νερό σας βοηθάει να θέσετε υπό έλεγχο τον μεταβολισμό σας. Ο αργός μεταβολισμός μεταφράζεται σε λιγότερη συνολική θερμότητα του σώματος.

http://www.health.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλαστικά μπουκάλια νερού και ήλιος: Πότε υπάρχει κίνδυνος

Πώς να καθαρίσετε σωστά το βετέξ της κουζίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν