Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΣΕΠ – Ενημέρωση για τις προσλήψεις ζήτησε ο Π. Πολάκης

  • Γιάννα Σουλάκη
ΑΣΕΠ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον Τομεάρχη Υγείας Α. Ξανθό, τον Αν. Τομεάρχη Εσωτερικών Π. Πολάκη, τον Βουλευτή Σ. Παπαδόπουλο, συνεργάτες και συνδικαλιστές από τον χώρο της Υγείας, με την Διοίκηση του ΑΣΕΠ.

Σκοπός της συνάντησης, που έγινε σε άριστο κλίμα, ήταν η ενημέρωση για τις Προκηρύξεις 2Κ και 3Κ που είναι σε εξέλιξη, καθώς και οι παρεμβάσεις των υπηρεσιών για τη διευθέτηση προβλημάτων που έχουν προκύψει και προκαλούν πολλά ερωτηματικά.

Δείτε επίσης – ΠΟΕΔΗΝ: «Παράνομη χορήγηση προϋπηρεσίας σε εργαζόμενους του ΕΟΔΥ αλλοιώνει αποτελέσματα του ΑΣΕΠ»

Για την Προκήρυξη 2Κ, που αφορά σε 1116 Θέσεις στην Υγεία, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με κάποιες βεβαιώσεις. Από το ΑΣΕΠ δόθηκε η διαβεβαίωση, ότι κατά τη διάρκεια επεξεργασίας των δικαιολογητικών, δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμιά Βεβαίωση Ειδικής Μοριοδότησης, πέρα από όσες ρητά προβλέπεται στον Νόμο και στους όρους της προκήρυξης και αφορούν αποκλειστικά, και μόνο, το Επικουρικό Προσωπικό. Ενώ σε ερώτημα, περί του πιθανού χρόνου ολοκλήρωσης και έκδοσης των Προσωρινών Πινάκων της 2Κ, οι υπηρεσίες του ΑΣΕΠ εμφανίστηκαν επιφυλακτικές στο να δώσουν σαφή απάντηση.

Όσον αφορά στην Προκήρυξη 3Κ, στα ζητήματα που έθεσε ο Παύλος Πολάκης, δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι ολοκληρώνονται σταδιακά οι αιτήσεις θεραπείας το επόμενο διάστημα και θα έχουμε οριστικούς Πίνακες. Από τη συζήτηση προέκυψε επίσης η ανάγκη να υπάρξει Νομοθετική παρέμβαση για την επέκταση των ήδη ισχυουσών Συμβάσεων και μετά τις 31/10, όπως ισχύει σήμερα. Με αφορμή δε τα πολλά προβλήματα, που αντιμετώπισαν οι υπηρεσίες του ΑΣΕΠ στη συγκεκριμένη προκήρυξη, έγινε μια ουσιαστική συζήτηση, με τη Διοίκηση του οργανισμού να εκτιμά ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για ένα νέο Νομοθετικό Πλαίσιο παρεμβάσεων που θα απλοποιούν και θα συντομεύουν την επεξεργασία και την έκδοση αποτελεσμάτων.

Δείτε επίσης – ΠΟΕΔΗΝ: Διαμαρτυρία στο ΑΣΕΠ για λάθη σε 1.200 αιτήσεις επικουρικού προσωπικού

Τέλος σε σχετική ερώτηση των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούσε σε δηλώσεις του κ. Κικίλια περί «Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας» που θα εκδίδει Οριστικά Αποτελέσματα σε 5 μήνες, η Διοίκηση του ΑΣΕΠ, δήλωσε πλήρη άγνοια. Ενώ σε άλλη, σχετικά με το εάν έχει σταλεί στο ΑΣΕΠ προκήρυξη για επεξεργασία από το Υπουργείο Υγείας (ή θα σταλεί το επόμενο διάστημα), η απάντηση ήταν αρνητική.

Εκ μέρους του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ , ο Α. Ξανθός ευχαρίστησε την Διοίκηση του ΑΣΕΠ για τη πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση, ενώ και οι δύο πλευρές στάθηκαν στην άψογη συνεργασία που είχαν όλη τη προηγούμενη περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν