ΠΟΕΔΗΝ: Διαμαρτυρία στο ΑΣΕΠ για λάθη σε 1.200 αιτήσεις επικουρικού προσωπικού

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Από τις 10:00 το πρωί, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στο ΑΣΕΠ, ζητώντας επανάληψη της διαδικασίας αξιολόγησης 1.200 αιτήσεων επικουρικού προσωπικού, που εξαιρέθηκαν από τις προσλήψεις "μάλλον από λάθος", όπως λένε οι εργαζόμενοι.
Τραγικά λάθη έχουν γίνει στην επεξεργασία των αιτήσεων 1.200 επικουρικών εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία, οι οποίοι – όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ – ενώ είχαν αυξημένη μοριοδότηση εξαιτίας της 5ετούς προϋπηρεσίας τους, απολύθηκαν σχεδόν όλοι και προσελήφθησαν νέοι στις θέσεις τους.

ΠΟΕΔΗΝ: «Λάθος ή σφαγή του Επικουρικού Προσωπικού;»

Για το λόγο αυτό, η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΣΕΠ, στην οδό Πουλίου στους Αμπελόκηπους ζητώντας επανάληψη της διαδικασίας. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μιχάλη Γιαννάκο:
«Δεν αμφισβητούμε την αξιοπιστία του ΑΣΕΠ, αλλά εδώ συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ τα ονόματα των επιτυχόντων και τριπλάσιου αριθμού αναπληρωματικών στο ΠΕ και ΔΕ προσωπικό και οι συνάδελφοι Επικουρικοί στην συντριπτική πλειοψηφία βρίσκονται εκτός των επιτυχόντων. Και δεν φθάνει αυτό. Δεν εμφανίζονται ούτε καν στα ονόματα των εκατοντάδων αναπληρωματικών που ανακοινώθηκαν από τον ΑΣΕΠ. Μάλιστα δεν αναγράφεται ο αριθμός των μορίων που διαθέτουν οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν ως επιτυχόντες και οι αναπληρωματικοί. Χιλιάδες υποψήφιοι που είναι εκτός των πινάκων ή αναπληρωματικοί, δεν γνωρίζουμε τα μόρια που υπολογίστηκαν ότι διαθέτουν αφού δεν ανακοινώθηκαν. Δεν δικαιολογείται να εμφανίζονται ότι έχουν καταλάβει τις θέσεις υποψήφιοι που δεν υπηρετούσαν ως Επικουρικό Προσωπικό. Λάθος επεξεργασία των αιτήσεων από το ΑΣΕΠ ή σφαγή για το Επικουρικό Προσωπικό;».
Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά όταν εκδοθούν οι προσωρινοί πίνακες, να δοθούν νέες βεβαιώσεις από τα νοσοκομεία για την ειδική εμπειρία του προσωπικού, γιατί ενδέχεται κάποια νοσοκομεία και έχουν δώσει λάθος στοιχεία.