ΠΟΕΔΗΝ: «Παράνομη χορήγηση προϋπηρεσίας σε εργαζόμενους του ΕΟΔΥ αλλοιώνει αποτελέσματα του ΑΣΕΠ»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ΕΟΔΥ (πρ.ΚΕΕΛΠΝΟ) χορήγησε δεκάδες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας σε υποψήφιους διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί η σειρά κατάταξης και να μείνουν εκτός εργαζόμενοι που υπηρετούσαν 5 χρόνια στα νοσοκομεία, υποστηρίζουν με καταγγελία τους οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) επισυνάπτει σχετική βεβαίωση την οποία υπογράφει ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΔΥ (πρ. ΚΕΕΛΠΝΟ) Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, με την οποία επιβεβαιώνεται ότι πράγματι χορηγήθηκαν δεκάδες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας ως «επικουρικό προσωπικό του ΕΟΔΥ» (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) σε υποψηφίους του Διαγωνισμού 2Κ, που όμως -όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι- δεν υπάρχει η δυνατότητα να προσληφθούν, καθώς ο νόμος «δεν προβλέπει ο Οργανισμός να προσλαμβάνει επικουρικό προσωπικό».

Δείτε τη βεβαίωση:

«Εάν το ΑΣΕΠ λάβει υπ’όψιν του αυτές τις βεβαιώσεις θα αλλοιωθεί η σειρά κατάταξης, υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, και θα αντικατασταθούν επικουρικοί υπάλληλοι που ήδη εργάζονται επί πέντε χρόνια στα νοσοκομεία».

Από τα 10.000 ονόματα (ειδικά στην ΠΕ και ΔΕ κατηγορία), των επικουρικών που ήδη εργάζονται στα νοσοκομεία, δεν εμφανίζεται η πλειοψηφία από αυτούς στους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, παρά την αυξημένη μοριοδότηση που διαθέτουν.

Δείτε επίσης – ΠΟΕΔΗΝ: «Απολύθηκε κατά λάθος όλο το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων» – Ζητά επανάληψη της διαδικασίας από το ΑΣΕΠ

«Εξαιτίας αυτού πραγματοποιήσαμε παράσταση στο ΑΣΕΠ και ενημερώσαμε τη Διοίκησή του ότι πολλοί εκ των υποψηφίων του διαγωνισμού έχουν στα χέρια τους ψεύτικες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας ως επικουρικό προσωπικό και θα πρέπει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας να ζητηθούν νέες. Το ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) χορήγησε δεκάδες βεβαιώσεις σε μη δικαιούχους ότι εμπίπτει η προϋπηρεσία τους στις διατάξεις του άρθρου 17 του ν. 4571/2018 και ως εκ τούτω δικαιούνται την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας, αλλοιώνοντας έτσι τη σειρά κατάταξης. Το ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) όμως δεν είχε δυνατότητα εκ του νόμου να προσλαμβάνει Επικουρικό προσωπικό», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η προκήρυξη που τρέχει αυτή τη στιγμή στο ΑΣΕΠ για τα Νοσοκομεία, είναι για 1116 θέσεις και αφορά την αντικατάσταση των επικουρικών υπαλλήλων που ήδη εργάζονται επί πέντε έτη και θα συνεχίσουν να εργάζονται έως την έκδοση των οριστικών πινάκων. Οι Επικουρικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στον εν λόγω διαγωνισμό με αυξημένη μοριοδότηση με βάση το ν.4571/2018 άρθρο 17 (20 μόρια Χ 48 μήνες).

«Έχουμε επισημάνει την μεγάλη ανεργία στα επαγγέλματα υγείας καθότι για τις 1116 θέσεις έγιναν 55.406 αιτήσεις. Εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ 10.000 ονόματα με αλφαβητική σειρά για τις εν λόγω θέσεις και τώρα υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που δήλωσαν στις αιτήσεις τους».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την άμεση παρέμβαση του ΑΣΕΠ και του Υπουργείου Υγείας.