ΠΟΕΔΗΝ: «Απολύθηκε κατά λάθος όλο το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων» – Ζητά επανάληψη της διαδικασίας από το ΑΣΕΠ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΑΣΕΠ
Λάθος επεξεργασία των αιτήσεων από το ΑΣΕΠ, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το οποίο είχε ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν τα μέλη της, να απολυθούν σχεδόν όλο το επικουρικό προσωπικό (νοσηλευτές, τραυματιοφορείς), που υπηρετούσαν μέχρι σήμερα στο ΕΣΥ και είχαν προϋπηρεσία.

Την επανάληψη της διαδικασίας πρόσληψης επικουρικού προσωπικού από το ΑΣΕΠ, ζητά με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς όπως καταγγέλλει, 1.200 επικουρικοί νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και λοιπό διοικητικό προσωπικό που εργαζόταν μέχρι σήμερα στο ΕΣΥ και είχαν μοριοδότηση, έμειναν εκτός και μάλιστα δεν είναι ούτε στη λίστα των αναπληρωματικών.

‘Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ τα ονόματα των επιτυχόντων και τριπλάσιου αριθμού αναπληρωματικών στο ΠΕ και ΔΕ προσωπικό για να καταθέσουν δικαιολογητικά και οι συνάδελφοι Επικουρικοί στην συντριπτική πλειοψηφία βρίσκονται εκτός των επιτυχόντων. Και δεν φθάνει αυτό. Δεν εμφανίζονται ούτε καν στα ονόματα των εκατοντάδων αναπληρωματικών που ανακοινώθηκαν από τον ΑΣΕΠ. Μάλιστα δεν αναγράφεται ο αριθμός των μορίων που διαθέτουν οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν ως επιτυχόντες και οι αναπληρωματικοί. Χιλιάδες υποψήφιοι που είναι εκτός των πινάκων ή αναπληρωματικοί, δεν γνωρίζουμε τα μόρια που υπολογίστηκαν ότι διαθέτουν αφού δεν ανακοινώθηκαν. Δεν δικαιολογείται να εμφανίζονται ότι έχουν καταλάβει τις θέσεις υποψήφιοι που δεν υπηρετούσαν ως Επικουρικό Προσωπικό».

ΠΟΕΔΗΝ: «Λάθος επεξεργασία των αιτήσεων – Να επαναληφθεί η διαδικασία»

Αυτό υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Ο,τι έχουν γίνει τραγικά λάθη στην επεξεργασία των αιτήσεων καθώς είναι αδύνατον, όπως λέει η ανακοίνωση, να έχουν αυξημένη μοριοδότηση, οι περισσότεροι από αυτούς έως και 5ετία, και να απολύονται σχεδόν όλοι. Ωστόσο, το άρθρο 17 του ν.4571/2018 στο οποίο βασίστηκε η προκήρυξη 2Κ των εν’ λόγω θέσεων από το ΑΣΕΠ προέβλεπε αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας των επικουρικών (20μόρια Χ 48 μήνες):

«Λάθος επεξεργασία των αιτήσεων από το ΑΣΕΠ ή σφαγή για το Επικουρικό Προσωπικό; Παρά την αυξημένη μοριοδότηση που διαθέτουν λόγω προϋπηρεσίας απολύονται σχεδόν όλοι. Πρόκειται σαφώς για λάθη που έγιναν στον ΑΣΕΠ στην επεξεργασία των αιτήσεων. Ζητάμε για την εκ νέου επεξεργασία των αιτήσεων και την παρέμβαση επί τούτω του Υπουργού Υγείας. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει σχέδιο μηδενισμού της αυξημένης μοριοδότησης της εμπειρίας του Επικουρικού Προσωπικού», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τη Δευτέρα 2/9/2019 και ώρα 10.00πμ. η Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει παράσταση στο ΑΣΕΠ για να ζητήσει την εκ’ νέου επεξεργασία των αιτήσεων.