Δέσμευση για σωστότερη, πιο υγιεινή διατροφή

Η μείωση της ζάχαρης, του λίπους και του αλατιού, η χρήση περισσότερων ξηρών καρπών, οι φυσικές πρώτες ύλες και η αύξηση στην κατανάλωση φυτικών ινών είναι οι στόχοι κάθε υγιούς επιχείρησης παραγωγής τροφίμων που θέλει να έχει μέλλον.

Αυτό επέλεξε να κάνει και η Nestle ακολουθώντας τα τελευταία χρόνια τον δρόμο της πιο υγιεινής παρασκευής τροφών για παιδιά και ενήλικες στα δημητριακά πρωινού, τις σοκολάτες, τους χυμούς και άλλα προϊόντα.

Δείτε πως περιγράφουν οι ίδιοι την πορεία αυτή σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα:

Η Nestlé Ελλάς πιστή στην υπόσχεσή της για «Καλή Διατροφή, Καλύτερη Ζωή» ανέπτυξε 15 συγκεκριμένες δεσμεύσεις της μέχρι το 2020 ειδικά για το κομμάτι της διατροφής, καθώς και τον τρόπο που αυτές ήδη εκπληρώνονται μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα και δράσεις στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Χτίζουμε το μέλλον, βάζοντας γερά θεμέλια στο παρόν. Τι έχουν πετύχει την τελευταία 2ετία:

Από το 2014 έως το 2016 μειώσαμε:

ü  τη ζάχαρη κατά περισσότερο από 11.000 τόνους (ποσοστό μείωσης 8,5%).

o  Στα δημητριακά πρωινού Fitness η ζάχαρη μειώθηκε κατά περισσότερο από 40%.

ü  το αλάτι κατά 560 τόνους (ποσοστό μείωσης 9%).

ü  τα κορεσμένα λιπαρά κατά 1.500 τόνους (ποσοστό μείωσης 7,5%).

Οι δεσμεύσεις για καλύτερη διατροφή:

Μέχρι το 2020:

·           θα μειώσουμε περαιτέρω το αλάτι κατά 10%.

·           θα μειώσουμε περαιτέρω τη ζάχαρη κατά 5%.

·           θα μειώσουμε περαιτέρω τα κορεσμένα λιπαρά κατά 10%.

·           θα προσθέσουμε στα προϊόντα μας πάνω από 750 εκ. μερίδες λαχανικών και 300 εκ. μερίδες συστατικών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (δημητριακά, ξηροί καρποί κ.α.).

Πώς όμως κάνουμε πράξη αυτές τις δεσμεύσεις χωρίς να επηρεάσουμε τη γεύση;

1.         Μείωση αλατιού.

o  Στα μαγειρικά προϊόντα Maggi, το αλάτι που θα μειωθεί θα αντικατασταθεί από άλλα μπαχαρικά και βότανα.

2.         Μείωση ζάχαρης.

o  Στις σοκολάτες, μέρος της ζάχαρης θα αντικατασταθεί από περισσότερο κακάο, γάλα, φρούτα και ξηρούς καρπούς.

3.         Αφαίρεση φοινικέλαιου από όλα τα δημητριακά πρωϊνού και τα μαγειρικά προϊόντα και αντικατάστασή του από άλλα φυτικά έλαια όπως το ηλιέλαιο.

4.         Αφαίρεση τεχνητών χρωμάτων και αρωμάτων και αντικατάστασή τους από φυσικά, που αποτελούνται από συμπυκνώματα φρούτων και λαχανικών.

5.         Αύξηση των φυτικών ινών και φυσικών συστατικών (πχ. λαχανικά, σπόροι, δημητριακά, ξηροί καρποί) των προϊόντων.

o  Με ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό, η ολική άλεση θα συνεχίσει να είναι το 1ο συστατικό σε όλα τα δημητριακά πρωινού, ενηλίκων και παιδιών.

6.         Εμπλουτισμός των τροφίμων με μικροθρεπτικά συστατικά (βιταμίνες & μέταλλα).

7.         Προώθηση ενός σωστού και υγιεινού τρόπου μαγειρέματος, με φρέσκα και θρεπτικά υλικά.

8.         Προώθηση της κατανάλωσης νερού ως του καλύτερου μέσου ενυδάτωσης.

9.         Απλή, κατανοητή και αξιόπιστη παροχή διατροφικών πληροφοριών πάνω στα πακέτα μας.

10.      Αξιόπιστη επικοινωνία σε παιδιά με βάση πολύ αυστηρούς κανόνες.

11.      Καθοδήγηση των καταναλωτών για το μέγεθος της μερίδας μέσα από την καθιέρωση του «Οδηγού Μερίδας».

12.      Επένδυση στη γνώση μέσα από έρευνες, μελέτες και συνεργασίες με πανεπιστήμια και επιστημονικούς φορείς.

13.      Ανάδειξη της σημασίας των 1.000 πρώτων ημερών ζωής του παιδιού για τη μετέπειτα υγεία του, μέσα από την προώθηση του μητρικού θηλασμού διατροφή και τον σχεδιασμό νέων προϊόντων που συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη του παιδιού.

14.      Εκπαίδευση των τμημάτων της εταιρείας σε θέματα διατροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν