Ποιες συνήθειες καταστρέφουν τον εγκέφαλο;

  • Iatropedia
Πόσες φορές δεν έχετε αποδώσει την κακή λειτουργία του εγκεφάλου στα κατεστραμμένα κύτταρα ή στο γεγονός ότι ξαφνικά πάγωσε το μυαλό σας Γιατί συμβαίνει αυτό; Ποιες αιτίες πυροδοτούν το πρόβλημα αυτό

Υψηλή αρτηριακή πίεση

Νεότερες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση συνδέεται με την καταστροφή των εγκεφαλικών κυττάρων

Μήπως τρώτε πολλή ζάχαρη

Η υπερ κατανάλωση ζάχαρης ενοχοποιείται για την κακή λειτουργία του εγκεφάλου. Νεότερες έρευνες που έγιναν απέδειξαν ότι σχεδόν όλα τα τρόφιμα περιέχουν κρυφή ζάχαρη με συνέπεια να αυξάνεται και η πρόσληψης της αφού οι περισσότεροι αγνοούν τη ποσότητα που λαμβάνουν καθημερινά.

Ρύπανση

Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί προβλήματα στον εγκέφαλο με συνέπεια να μην λειτουργεί σωστά. Και αυτό γιατί η μόλυνση του αέρα προκαλεί φυσικές αλλοιώσεις στη δομή του εγκεφάλου.

Λίγες ώρες ύπνου

Όταν δεν κοιμάστε τις ώρες που πρέπει τότε ο εγκέφαλος υπολειτουργεί. Το πρόβλημα επιδεινώνεται όταν η κατάσταση αυτή συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό οι ειδικοί συστήνουν οκτώ ώρες ύπνο κάθε βράδυ.

Κακή διατροφή

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με το ακατάστατο ωράριο και την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών

φτωχών σε θρεπτικά συστατικά οδηγεί σε σταδιακή έλλειψη πνευματικής και σωματικής ενέργειας. Μη ξεχνάτε άλλωστε ότι η διατροφή αποτελεί το καύσιμο του οργανισμού.

Κάπνισμα και αλκοόλ

Ο καπνός περιέχει βλαβερές ουσίες οι οποίες μεταξύ άλλων βλάπτουν τα εγκεφαλικά κύτταρα ενώ η υπερ κατανάλωση αλκοόλ ο αλκοόλ προκαλεί δομικές αλλαγές στον εγκέφαλο.

http://www.ba-bamail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πως λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος! Βίντεο