Έλληνας γιατρός χειρουργεί καρδιά live στο twitter – ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Έλληνας  γιατρός χειρουργεί καρδιά live στο twitter – ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ιστορία έγραψε, Ελληνοαμερικάνος χειρουργός, τόσο στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού πραγματοποίησε εγχείρηση διπλού μπαί – πας, την οποία μετέδωσε ζωντανά μέσω του twitter, με σύντομα μηνύματα και φωτογραφίες.

Η επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο «memorial Herman» στο Χιούστον στις ΗΠΑ. Ο χειρουργός δρ Μιχαήλ Μακρής, έκανε την επέμβαση και ο βοηθός του ο δρ Παρές Πατέλ, έστελνε ανά τακτά διαστήματα, «τιτιβίσματα», μηνύματα 140 χαρακτήρων, στο twitter, περιγράφοντας και εξηγώντας, την όλη διαδικασία και την κάθε κίνηση του χειρουργού. Παράλληλα, απαντούσε σε ερωτήσεις που έθεταν στη χειρουργική ομάδα, όσοι ακολουθούσαν τον λογαριασμό @houstonhospital στο twitter.

Και οι followers δεν ήταν και λίγοι. Περίπου 5100 άνθρωποι παρακολούθησαν ζωντανά την διαδικασία. Μάλιστα ο ίδιο ο δρ Μακρής, είχε τοποθετήσει και προσδέσει μια κάμερα στο κεφάλι του, έτσι ώστε ο βοηθός του να μπορεί να τραβάει συνεχώς φωτογραφίες και βίντεο, που αμέσως «ανέβαζε» στο twitter.

Η επέμβαση και η μετάδοση της από το twitter, διήρκησε περίπου 2 ώρες. Οι χρήστες του δικτύου και όσοι ακολουθούσαν εκείνη την ώρα τον λογαριασμό στο twitter, μπόρεσαν να καταλάβουν τι έκανε ο Μακρής, αλλά και να αποκτήσουν μια ιδέα για τους ρόλους που έχει ο καθένας μέσα σε μια χειρουργική ομάδα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τι ανέβασε στο twitter ο Έλληνοαμερικάνος γιατρός στην διεύθυνση http://storify.com/noradio/live-tweeting-an-open-heart-surgery

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends