Σε ποια χώρα οι γυναίκες ζουν περισσότερο και σε ποια η άνδρες;

  • Iatropedia
Αρχίστε να κάνετε υπολογισμούς: Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, σίγουρα δεν μπορεί να είναι, εξάλλου η κρίση μας έχει τσακίσει. Μήπως οι γυναίκες στη Νορβηγία; Που τα πράγματα πάνε καλά και έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής; Όχι δεν είναι ούτε οι Νορβηγές. Μήπως σε κανένα παρθένο δάσος στον Αμαζόνιο, όπου δεν έχει αλλοιωθεί από τον πολιτισμό; Όχι και πάλι. Πηγαίνει κάπου το μυαλό σας; Ποιες γυναίκες στον κόσμο είναι οι μακροβιότερες με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής, και ποιοι άνδρες; Διαβάστε το κείμενο να ενημερωθείτε.

Οι γυναίκες με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο είναι οι Γιαπωνέζες! Το ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, το οποίο τόνισε μάλιστα ότι όποιο κοριτσάκι γεννηθεί σήμερα θα ζήσει τουλάχιστον μέχρι τα 86,41 του χρόνια (αν όλα πάνε καλά, αν δεν έχει κάποιο ατύχημα, αν… αν…. αν).

Οι Γιαπωνέζοι λόγω του τρόπου ζωής, διατροφής, αλλά και ενός απίστευτου ασφαλιστικού συστήματος που παρέχει πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες υγείας, κατάφεραν επίσης μέσα στο 2012, να μειώσουν τους θανάτους που οφείλονται σε εγκεφαλικά.

Πάντως τον τίτλο των “γυναικών που ζουν περισσότερο στον κόσμο” οι Γιαπωνέζες τον κατέκτησαν μόλις εφέτος. Στη δεύτερη θέση έπεσαν οι γυναίκες από το Χονγκ Κονγκ, που βρίσκονταν στην κορυφή για μια 25ετία, με προσδόκιμο ζωής τα 86,30 χρόνια. Και εάν αναρωτιέστε τι γίνεται με τις Ευρωπαίες σας λέμε ότι την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Ισπανίδες, οι Γαλλίδες και οι γυναίκες από την Ελβετία.

Και για να μην αφήσουμε παραπονεμένους τους άνδρες σας λέμε ότι οι άνδρες που ζουν τα περισσότερα χρόνια, βρίσκονται στην παγωμένη Ισλανδία, με μέσο όρο ζωής τα 80,8 χρόνια. Ακολουθούν εκείνοι που ζουν στο Χονγκ Κονγκ και μετά οι Ελβετοί και οι κάτοικοι του Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί οι Ιάπωνες δεν παχαίνουν;

10 πράγματα που δεν ξέρετε για το καρπούζι

Απίστευτες ιατρικές αλήθειες για τον κάθε λαό, που δεν γνωρίζετε

Ποια ιατρική ειδικότητα, έχει τους πιο ευτυχισμένους και υγιείς γιατρούς;

Ποια χώρα στον κόσμο, έχει τους λιγότερο υγιείς κατοίκους; Θα εκπλαγείτε

Θεραπείες ΣΠΑ με φίδια και περιττώματα, για λίγους και τολμηρούς

«Αρκουδίσια» σκαμπίλια για όσους ροχαλίζουν. ΒΙΝΤΕΟ