Ο χαλκός προστατεύει τον εγκέφαλο!

  • Iatropedia
Ο χαλκός παίζει ουσιαστικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου. Η ελάττωσή του μπορεί να είναι επιζήμια για τη μνήμη τη σκέψη και την προσωπικότητα μας.

O χαλκός είναι μια ουσιαστική θρεπτική ουσία για το σώμα μας! Μπορούμε να είμαστε ευτυχείς, για μια φορά ακόμα, διότι η επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι ο «χαλκός βοηθάει στην προστασία του εγκεφάλου από τη νόσο Αλτσχάιμερ» όπως υποστηρίζει ο John Fennell, Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρο Ανάπτυξης Χαλκού.

Ένα πειραματικό φάρμακο (PBT2) που αναπτύχθηκε από την Εταιρεία Ερευνών Νευροεκφυλιστικών Διαταραχών, βελτίωσε την αποκατάσταση της γνωστικής λειτουργίας (μνήμης και σκέψεις) σε πάσχοντες από Αλτσχάιμερ με την δράση ενεργών μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, σε νευρώνες του εγκεφάλου που έχουν πληγεί από την ασθένεια.

Ο χαλκός σαν ιχνοστοιχείο υπάρχει στα στρείδια, την σοκολάτα και τα μανιτάρια σε μεγάλες ποσότητες.

Εάν σκεφτούμε ότι 1 στα 25 άτομα άνω των 60 ετών, πάσχουν από την νόσο του Αλτσχάιμερ, με έκπτωση των λειτουργιών του εγκεφάλου δηλαδή της μνήμης, της σκέψης και απώλεια της προσωπικότητας τους, τότε τα παραπάνω νέα είναι ενθαρρυντικά και ελπιδοφόρα!

Συμπερασματικά λίγη σοκολάτα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει περά!

Δείτε επίσης:

Επτά λόγοι που πρέπει να φάτε οπωσδήποτε σοκολάτα

Τροφές για σούπερ άντρες

Διαβάστε περισσότερα για τη νόσο του Alzheimer

Βρήκαν τυχαία νέο φάρμακο για το Αλτσχάιμερ

Σπρέι ινσουλίνης καταπολεμά το Αλτσχάιμερ

Ψαρ – ώστε υγιεινά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν