Κυτταρίτιδα: ο εφιάλτης μπορεί να αντιμετωπιστεί

  • Iatropedia
Η κυτταρίτιδα τώρα το καλοκαίρι αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο ‘εφιάλτη’ για την γυναίκα, η οποία θέλει να νιώθει άνετα και όμορφα με το σώμα της λίγο πριν βγει στην παραλία. Σήμερα σας παρουσιάζουμε με την βοήθεια της πλαστικής χειρουργού, ορισμένα χρήσιμα tips για να μπορέσετε να την... αντιμετωπίσετε με επιτυχία.

Οι παράγοντες στους οποίους οφείλεται ποικίλλουν. Είναι κυρίως ορμονολογικοί, κληρονομικοί και φυσικά παράγοντες που αφορούν καθημερινές συνήθειες του σύγχρονου τρόπου ζωής, όπως είναι η κακή διατροφή, η καθιστική ζωή και η απουσία άσκησης. Οι παράγοντες αυτοί μπορεί να αντιμετωπιστούν μειώνοντας αισθητά την εμφάνιση της κυτταρίτιδας στο γυναικείο σώμα μέσω προληπτικού ιατρικού ελέγχου και ασφαλώς μέσω της υιοθέτησης ενός διαφορετικού καθημερινού προγράμματος, το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει μια σωστή διατροφή και τακτική άσκηση.

Εμείς μπορούμε να δράσουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος με την βοήθεια ενέσιμης μεσοθεραπείας. Η θεραπεία γίνεται στις προβληματικές περιοχές(γλουτοί, μηροί, γόνατα, βραχίονες, κοιλιακή χώρα) με εφαρμογή κατάλληλων ενέσιμων υλικών(καφείνης, φωσφατιδυλοχολίνης, υαλουρονικού οξέως, δεσοξυχολικού οξέως, καρνιτίνης, κτλ.) που έχουν σαν αποτέλεσμα τοπική λιπόλυση, σύσφιξη, ενυδάτωση και αντιμετώπιση του ‘φλοιού πορτοκαλιού’ ανάλογα με το πρόβλημα που υπάρχει.

Οι θεραπείες είναι ανώδυνες, επαναλαμβάνονται ανά δεκαήμερο και μπορεί να είναι συνδυαστικές (μεσοθεραπεία λιπόλυσης, σύσφιξης και κυτταρίτιδας). Συνήθως χρειάζονται 2-4 συνεδρίες ανάλογα με το πρόβλημα. Προλαβαίνετε, λοιπόν, να βοηθήσετε το σώμα σας πριν βγείτε στην παραλία και να του χαρίσετε την όμορφη και σφριγηλή εικόνα που ονειρευόσαστε!!!

Πηνελόπη Παπαδοπούλου

Πλαστικός χειρουργός

Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής