Η ανεργία 4πλασιάζει τον κίνδυνο εμφράγματος

  • Iatropedia
Όσο δυσκολεύουν οι καταστάσεις, όσο η κρίση γίνεται μεγαλύτερη, τα οικονομικά καταστρέφονται και η ανεργία καλπάζει, τόσο το έμφραγμα καραδοκεί. Μάλιστα άνθρωποι άνεργοι κοντά στα 50 αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο κίνδυνο να τους προδώσει η καρδιά τους. Ο κίνδυνος του εμφράγματος μάλιστα εξαιτίας τους άγχους της ανεργίας, είναι εφάμιλλος με τον κίνδυνο του εμφράγματος από το κάπνισμα.

Αμερικάνοι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Ντιουκ σε έρευνα που δημοσίευσαν στο περιοδικό «Archives of Internal Medicine» του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου τονίζουν ότι όταν κάποιος μένει άνεργος, ή όταν κάποιος χάνει συχνά τη δουλειά του τότε έχει αυξημένο κίνδυνο για οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Οι επιστήμονες μελέτησαν την ανεργία και την συσχέτισαν με την υγεία 13.500 ανθρώπων κοντά στα 50 (κάποιοι είχαν δουλειά, κάποιοι ήταν άνεργοι και κάποιοι έχαναν συνέχεια τις δουλειές τους). Το συμπέρασμα που κατέληξαν ήταν ότι κατά τον πρώτο χρόνο που κάποιος 50ρης θα βγει στην ανεργία, κινδυνεύει να πάθει έμφραγμα 27% περισσότερο. Ενώ όσοι έχουν χάσει τη δουλειά τους περισσότερες από 4 φορές το χρόνο έχουν αυξημένο κίνδυνο που αγγίζει το 63%. Την ίδια στιγμή το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο κατά 44%

Σαν πιθανές αιτίες οι ερευνητές θεωρούν το άγχος και την ανασφάλεια για τα προς το ζην, αν και ακόμη δεν έχουν καταφέρει να κατανοήσουν πως το άγχος αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για το έμφραγμα στην κατηγορία του iatropedia

μάθετε τα πάντα για την κατάθλιψη στην κατηγορία του iatropedia

3 στους 10 έλληνες προσφευγουν στα ιατρεία των ΜΚΟ, λόγω κρίσης

πόσοι άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από κατάθλιψη

μισό εκατομμύριο ελληνόπουλα δεν έχουννα φάνε