Εσείς κοιμάστε γυμνές τα βράδια; Αν όχι δοκιμάστε το.

  • Iatropedia
Η Μέριλιν Μονρό, είχε δηλώσει κάποτε: “Κοιμάμαι μόνο με το άρωμα μου”, υπονοώντας σαφέστατα όμως, ότι κοιμάται γυμνή. Οι γυναίκες που κοιμούνται γυμνές τα βράδια βοηθούν και ενισχύουν ποικιλοτρόπως την υγεία και τον οργανισμό τους, εκτός από άλλα “οφέλη” που μπορεί να έχουν εάν δεν κοιμούνται και μόνες τους στο κρεββάτι. Διαβάστε γιατί είναι καλό η γυναίκα να κοιμάται γυμνή, που τη βοηθάει και πως τη βοηθάει...

Έρευνες από διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ (Ιλινόις, Καλιφόρνια, Νέα Υόρκη), σχετικές με τα οφέλη του ύπνου κατέληξαν σε συμπεράσματα για το πως κοιμόμαστε ενώ σε ότι αφορά στις γυναίκες διαπιστώθηκε ότι το να κοιμούνται γυμνές ενισχύει την υγεία τους.

Για παράδειγμα το να κοιμάται μια γυναίκα γυμνή, αυτό κάνει τον ύπνο της βαθύτερο άρα και καλύτερα, άρα ο εγκέφαλος της ξεκουράζεται όπως πρέπει με αποτέλεσμα οι ορμόνες που απελευθερώνει να της δίνουν δύναμη και ευεξία να αντεπεξέλθει στο πρόγραμμα της, την επόμενη μέρα. Έχει αποδειχτεί επίσης ότι συχνά πυκνά υποφέρουμε από αϋπνίες, επειδή το σώμα μας έχει λάθος θερμοκρασία. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μαρτύριο να ζεσταινόμαστε, τότε είναι που δεν μπορούμε να κοιμηθούμε και στριφογυρνάμε.

Αν η θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο ξεπερνά τους 21 βαθμούς Κελσίου, τότε ο οργανισμός μας σταματά να παράγει κάποιες ορμόνες όπως αυτές της αντιγήρανσης. Τα περισσότερα βράδια και κυρίως το χειμώνα η θερμοκρασία στο δωμάτιο ξεπερνά τους 21 βαθμούς. Άρα το να κοιμάται μια γυναίκα γυμνή, εξισορροπεί και διατηρεί τη θερμοκρασία της σε εκείνα τα επίπεδα που μπορεί ο οργανισμός της να παράξει αυτές τις ορμόνες με αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου να δείχνει νεότερη.

Μια γυναίκα που κοιμάται γυμνή μπορεί να διατηρήσει τη σιλουέτα της και να μείνει λεπτότερη σε σχέση με μια άλλη γυναίκα που δεν κοιμάται γυμνή. Και αυτό γιατί όταν η θερμοκρασία του κορμιού είναι υψηλή, το σώμα μας παράγει με ταχύτερους ρυθμούς την κορτιζόλη, την ορμόνη που ευθύνεται για το αίσθημα της πείνας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το πρωί που ξυπνάμε τα επίπεδα της κορτιζόλης να είναι αυξημένα και να πεινάμε συνέχεια.

Επίσης τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση και την χοληστερόλη, μειώνουν τη λίμπιντο και αυξάνουν την επιθυμία για ζάχαρη και υδατάνθρακες.

Στην αρχή αναφερθήκαμε και σε κάποια άλλα “οφέλη” τα οποία όπως βλέπετε είναι σε εισαγωγικά και αφορούν το σεξ. Μια γυναίκα που ξαπλώνει να κοιμηθεί γυμνή δίπλα στο σύντροφο της, με το άγγιγμα των κορμιών τους ακόμη και εάν δεν είναι ερωτικό, απελευθερώνεται η ορμόνη οξυτοκίνη, η ορμόνη του σεξ που λένε, η οποία μεταξύ άλλων συμβάλλει στη μείωση του άγχους, της κατάθλιψης και ρίχνει και την πίεση.

Τέλος να σας πούμε ότι το να κοιμάται γυμνή μια γυναίκα προστατεύει τον κόλπο της. Τα βακτήρια και οι μύκητες που υπάρχουν εκεί με την υψηλή θερμοκρασία που ανεβάζει ένα κορμί που δεν είναι γυμνό, πολλαπλασιάζονται, ενώ όταν η θερμοκρασία είναι φυσιολογική κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Μια μικρή προσοχή χρειάζεται τώρα το καλοκαίρι για όσες γυναίκες κοιμούνται γυμνές. Πρέπει να προσέχουν τα κλιματιστικά διότι μπορεί μεν να έχουν όλα τα οφέλη που αναφέραμε, αλλά δεν είναι διόλου απίθανο κάποιο πρωί να ξυπνήσουν με ψύξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι ήταν στην κοιλιά της μάνας τους, και έτσι μόλις γεννήθηκαν. ΦΩΤΟ

Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα. ΒΙΝΤΕΟ

Ροχαλίζει το παιδί σας; Δώστε σημασία στη συμπεριφορά του

Πάθατε ψύξη από το air condition; Προσοχή στις παγίδες

Καλοκαίρι και κολπίτιδες. Πως να προφυλαχτεί μια γυναίκα;

Με ποιον τρόπο, οι γιαγιάδες εξέλιξαν το ανθρώπινο είδος;