Ένα μήλο την ημέρα …

  • Iatropedia
Ασπίδα προστασίας για την καρδιά των γυναικών που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση αποτελεί η κατανάλωση μήλων με την φλούδα.

“Μαγικό Φρούτο” αποκαλεί το μήλο αμερικανική μελέτη καθώς, όπως αποδείχθηκε, η κατανάλωσή του μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμη στις γυναίκες. Σύμφωνα με την έρευνα του Δρ. Bahram H. Arjmandi και του καθηγητή Margaret A. Sitton του Πανεπιστημίου της Φλόριντα των ΗΠΑ η καθημερινή κατανάλωση μήλων προστατεύει την καρδιά των γυναικών μετά την εμμηνόπαυση.

Οπως φάνηκε στο πείραμα – στο οποίο συμμετείχαν 2 ομάδες γυναικών – όσες απ'αυτές κατανάλωναν μήλα, σταδιακά μείωναν την LDL χοληστερόλη ( κακή χοληστερίνη ) τους και μάλιστα σε μεγάλο ποστοστό που άγγιξε το 23%. Αντίθετα στην ομάδα των γυναικών που κατανάλωναν δαμάσκηνα δεν παρατηρήθηκε καμία μείωση της χοληστερόλης.

Απο την άλλη πλευρά, η καθημερινή κατανάλωση του μήλου, βοήθησε τις γυναικες να μειώσουν και το βάρος τους, γεγονός που οι γιατροί απέδωσαν στην πηκτίνη, ουσία που περιέχει το μήλο και που έχει αποδεδειγμένα ευεργετικά αποτελέσματα.

» Υπάρχει αλήθεια πίσω από το ρητό “ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα”, λέει ο Δρ Arjmandi, ο οποίος υποστηρίζει ότι «απο την κατανάλωση των μήλων μπορούν να ωφεληθούν όχι μόνο οι γυναίκες, αλλά και οι άνδρες και τα μικρά παιδιά «

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιοι καίνε τις περισσότερες θερμίδες στο σεξ! Έρευνα

Ο Ινδός μουστακαλής με το ''μαμούθ'' μουστάκι! Βίντεο

Τα..παραμύθια του έρωτα! Έρευνα