Εικόνες-σοκ από υπέρηχο: Άφωνοι οι γιατροί με σκουλήκια να “χορεύουν” στο όσχεο 26χρονου!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
σκουλήκια
Ένας άνδρας που πήγε στο νοσοκομείο με πυρετό και πρήξιμο ανακάλυψε ότι τα προβλήματά του προκλήθηκαν από σκουλήκια που... χόρευαν στο όσχεό του.

Ο 26χρονος άνδρας υπέφερε από χαμηλό πυρετό, πόνο και πρήξιμο στο όσχεό του για περίπου έναν μήνα προτού πάει μόνος του στα εξωτερικά ιατρεία ουρολογικής κλινικής στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Σύμφωνα με την σχετική αναφορά και περιγραφή του περιστατικού στο New England Journal of Medicine, κατά την εξέταση διαπιστώθηκε ότι είχε ευαισθησία και πρήξιμο στη δεξιά πλευρά του οσχέου του.

Τον πήγαν για υπερηχογράφημα, όπου φάνηκε το πρόβλημα…

“Μια υπερηχογραφική εξέταση του οσχέου έδειξε ανηχοϊκά σωληναριακά κανάλια (anechoic tubular channels) κοντά στον δεξιό όρχι και στο κεφάλι της επιδιδυμικής (σωλήνας που συνδέεται με τους όρχεις)”, αναφέρουν οι συγγραφείς στην επεξήγησή τους στο παρακάτω συνοδευτικό βίντεο.

“Μπορούσαμε να δούμε γραμμικές δομές να κινούνται μέσα σε ένα από τα κανάλια, ένα εύρημα στην λεμφική φιλαρίαση (lymphatic filariasis) που είναι γνωστό ως φιλαριακό σημάδι χορού (filarial dance sign)”.

Αυτός ο… χορός είναι από ζωντανά σκουλήκια μέσα στα διεσταλμένα λεμφικά κανάλια.

Όπως εξηγούν οι συγγραφείς, τα σκουλήκια που μοιάζουν είναι νηματώδη του είδους Wuchereria bancrofti και μεταδίδονται από κουνούπια. Αυτά τα παρασιτικά σκουλήκια συνήθως εγκαθίστανται στο ανθρώπινο λεμφικό σύστημα και στα κανάλια του αίματος, αφότου έχουν εναποτεθεί μέσα στον άνθρωπο από τα κουνούπια.

Τα σκουλήκια Wuchereria bancrofti μπορούν να ζήσουν μέσα στον άνθρωπο για 6-8 χρόνια εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία, παράγοντας εκατομμύρια απογόνους σε αυτό το διάστημα!

Ευτυχώς, τα σκουλήκια στον εν λόγω 26χρονο καθαρίστηκαν μετά από μια θεραπεία τριών εβδομάδων με το αντιπαρασιτικό φάρμακο διαιθυλοκαρβαμαζίνη. Ένας δεύτερος υπέρηχος του οσχέου του αποκάλυψε ότι τα σκουλήκια είχαν φύγει και… το πάρτι είχε τελειώσει.

Πηγή: https://www.iflscience.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

64χρονος είχε εξάνθημα και αποδείχτηκε ότι ήταν σκουλήκια που μεγάλωναν κάτω από το δέρμα του – Σοκάρουν οι εικόνες!

Έφαγε σούσι και ο πονόλαιμος που ένιωθε ήταν σκουλήκι στις αμυγδαλές!

Αν νιώσετε αυτά, ίσως έχετε ταινία παράσιτο στο έντερο