Δείτε ποια και πόσα φρούτα μπορεί να φτιάξουν την ψυχολογία μας

  • Iatropedia
Η λαϊκή παροιμία λέει: “ ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα” και τελικά δεν είναι απλά ένας αστικός μύθος αλλά μια πραγματικότητα. Πράγματι τα φρούτα και τα λαχανικά όχι μόνο “κάνουν πέρα” τον γιατρό, αλλά κάνουν πέρα και τον ψυχίατρο, αφού σύμφωνα με μια νέα έρευνα, τα φρούτα μας κάνουν πιο ήρεμους, και πιο ευτυχισμένους. Δείτε πόσα και ποια φρούτα πρέπει να τρώμε καθημερινά για να είμαστε γεμάτοι ενέργεια και σε πολύ καλή διάθεση...

Νεοζηλανδοί επιστήμονες από το τμήμα Ανθρώπινης Διατροφής του πανεπιστημίου του Οτάγκο, με επικεφαλής τη δρα Τάμλιν Κόνερ, μελέτησαν τη σχέση της διατροφής και των συναισθημάτων στον άνθρωπο. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο βρετανικό περιοδικό για θέματα ψυχολογίας της υγείας «British Journal of Health Psychology”.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από 281 εθελοντές με μέσο όρο ηλικίας τα 20 χρόνια να συμπληρώνουν καθημερινά για τρεις εβδομάδες ένα ημερολόγιο σχετικά με το τι έτρωγαν και, παράλληλα, να καταγράφουν τη συναισθηματική κατάστασή τους με μια βάση κλίμακα αξιολόγησης από τα πιο αρνητικά έως τα πιο θετικά συναισθήματα.

Τα συμπεράσματα των επιστημόνων ήταν ότι τα όλα τα φρούτα φρούτα και τα λαχανικά έχουν θετικότατες επιπτώσεις στην ψυχολογία του ανθρώπου και μάλιστα όπως δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας καθηγήτρια Κόνερ: «Τις μέρες που οι άνθρωποι έτρωγαν πιο πολλά φρούτα και λαχανικά, ανέφεραν ότι ένιωθαν πιο ήρεμοι, χαρούμενοι και ενεργητικοί». Και μάλιστα αυτό συνεχιζόταν και τις επόμενες ημέρες από τότε που έγινε η κατανάλωση των φρούτων.

Οι επιστήμονες τόνισαν πως πρέπει να καταναλώνουμε 7 με 10 μερίδες φρούτων τη μέρα και σιγά σιγά θα παρατηρήσουμε θετικές αλλαγές στη διάθεση και τον ψυχισμό μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

τι έπαιρναν οι σουλτάνοι για να ανταπεξέλθουν στις ορέξεις του χαρεμιού τους

ποιος είναι ο σωστός τρόπος διατροφής ενός παιδιού

προσέξτε πως περπατάτε, φανερώνει τι είδους οργασμό έχετε

ποιες τροφές μας βοηθούν να τα βγάλουμε πέρα με το κρύο

τι μπορούμε να πάθουμε από την έλλειψη μαγνησίου

5 διατροφικά μυστικά για τέλειο δέρμα

με πόσο πυρετό πρέπει να πάμε το παιδί στον παιδίατρο;