Άνδρες: τελικά είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν

  • Iatropedia
Όσοι άνδρες διαβάζετε αυτό το κείμενο μπορείτε να αναπνεύσετε με ανακούφιση. Όσες γυναίκες που σε κάποια στιγμή της ζωής σας, απογοητευμένες και πικραμένες, είχατε ευχηθεί να εξαφανισθούν όλοι οι άνδρες «από προσώπου γης», λυπούμαστε, αλλά η είδηση αυτή θα σας στενοχωρήσει. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί. Το ανδρικό φύλο θα συνεχίσει να υπάρχει…

Φυσικά χαριτολογούμε. Αναφερόμαστε απλά, σε μια επιστημονική έρευνα Αμερικανών ερευνητών, σύμφωνα με την οποία, οι άνδρες αποδεικνύονται πολύ σκληροί για να πεθάνουν, αφού το ανδρικό χρωμόσωμα Υ δεν εξαφανίζεται σιγά σιγά, όπως πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες.

Προηγούμενες έρευνες λοιπόν, έδειχναν ότι το εν λόγω χρωμόσωμα, που μόνο οι άνδρες διαθέτουν στο γενετικό υλικό τους, φθείρεται γενετικά με το πέρασμα των αιώνων. Τόσο πολύ γρήγορα μάλιστα, που είχαν υπολογίσει ότι οι άνδρες θα εξαφανισθούν μέσα στα επόμενα 5.000.000 χρόνια. Ήρθε λοιπόν ή νέα έρευνα να «σώσει την παρτίδα». Νέα στοιχεία διασώζουν το μέλλον του ανδρικού φύλλου.

Ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Βιο-ιατρικών ερευνών “whitehead” της Μασαχουσέτης και του τμήματος βιολογίας του πανεπιστημίου ΜΙΤ, στην οποία μάλιστα επικεφαλής είναι μια γυναίκα (!!!),η Δρ Τζένιφερ Χιούζ, μελέτησαν τη διαχρονική εξέλιξη του χρωμοσώματος Υ. Η μελέτη έγινε συγκριτικά ανάμεσα σε αρσενικές μαϊμούδες, σε χιμπατζήδες και σε άρρενες ανθρώπους. Το συμπέρασμα απέδειξε ότι, το ανθρώπινο χρωμόσωμα Υ, έχει χάσει μόλις ένα γονίδιο τα τελευταία 25.000.000 χρόνια, ενώ τα τελευταία 6.000.000 δεν έχει χάσει καθόλου γονίδια.

«Το Υ, δεν θα πάει πουθενά» εξηγεί η Δρ Χιούζ, «Δεν μπορούμε βέβαια να αποκλείσουμε την πιθανότητα ότι κάποτε μπορεί να συμβεί, αλλά τα γονίδια που έχουν μείνει στο Υ, βρίσκονται εδώ για να μείνουν. Προφανώς εξυπηρετούν κάποια ζωτική λειτουργία, για την οποία δεν γνωρίζουμε πολλά Τα γονίδια Υ διατηρούνται μια χαρά χάρη στη λεγόμενη φυσική επιλογή.»

Τα ανθρώπινα κύτταρα περιέχουν 23 ζεύγη χρωμοσωμάτων. Ένα από αυτά αφορά το φύλο του παιδιού που θα γεννηθεί. Στις γυναίκες αποτελείται από δυο χρωμοσώματα Χ (ΧΧ), ενώ στους άνδρες από ένα Χ και ένα Υ (ΧΥ). Μέσα στο Υ υπάρχει ένα γονίδιο που κάνει το έμβρυο να αναπτύξει ανδρικά γεννητικά όργανα και ανδρικές ορμόνες. Που ορίζει δηλαδή τους άνδρες.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το Υ υφίσταται περισσότερη φθορά, επειδή μπορεί διαχρονικά να υποστεί από άνδρα σε άνδρα, μεταλλάξεις και εξαφανίσεις γονιδίων κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής γενετικού υλικού.

Το 2003, ο καθηγητής γενετικής Μπράιαν Σάικς, έγραψε το βιβλίο «η κατάρα του Αδάμ» στο οποίο προέβλεπε την σταδιακή εκφύλιση και τελική εξαφάνιση του γονιδίου Υ, ξεκινώντας από το γεγονός, ότι σήμερα το γυναικείο χρωμόσωμα Χ, έχει 800 γονίδια ενώ το αρσενικό Υ, έχει μόνο κάποιες δεκάδες. Η έρευνα του ΜΙΤ αποδεικνύει ότι αν και το Υ εκφυλίστηκε, πλέον έχει σταθεροποιηθεί.

Τελικά, οι άνδρες θα επιβιώσουν…

ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ανθρώπινο DNA ηλικίας 30.000 ετών

Έλληνας γενετιστής φωτίζει το μυστήριο των εγκεφαλικών επεισοδίων

μάθετε γιατί το μασάζ κάνει καλό στο ανθρώπινο σώμα-είναι θέμα DNA

η ανδρική τριχόπτωση μπορεί να αντιμετωπιστεί;

γιατί έχουμε διαφορετικό χρώμα ματιών από τους άλλους;

μάθε πόσο θα ψηλώσεις