Πότε το σεξ προκαλεί πονοκέφαλο;

  • Iatropedia
Μπορεί οι γυναίκες να δικαιολογούν την άρνηση τους για σεξ με το ''όχι απόψε αγάπη μου έχω πονοκέφαλο '' αλλά οι ερωτικές επαφές έχουν χαρακτηρισθεί ότι είναι το καλύτερο ''παυσίπονο''. Δια χειρός επιστημόνων ανακαλύφθηκε ότι ναι μεν το σεξ ανακουφίζει από τα ενοχλητικά συμπτώματα της ημικρανίας αλλά η ίδια η σεξουαλική διέγερση είναι δυνατόν να προκαλέσει πονοκέφαλο.

Πότε όμως το σεξ προκαλεί πονοκέφαλο και φοβερή ημικρανία;

Όπως έδειξε έρευνα που έγινε από τον νευρολόγο καθηγητή Λορέντζο Πινέσι οι παράνομες εξωσυζυγικές σχέσεις είναι δυνατόν να πυροδοτήσουν στους άπιστους τρομερούς πονοκεφάλους.

Σύμφωνα με το νευρολόγο καθηγητή Λορέντζο Πινέσι που εργάζεται στην Ιταλική Εταιρία Ημικρανίας ένα νέο είδος πονοκεφάλου μπορεί να γίνει αφόρητος εξαιτίας του «παράνομου σεξ», ενώ σύμφωνα με επιδημιολογική μελέτη, ο συγκεκριμένος τύπος κεφαλαλγίας φαίνεται πως επηρεάζει αρνητικά την ζωή των Ιταλών.

Πάντως ο καθηγητής επισημαίνει ότι αυτό το είδος ημικρανίας μπορεί να επιδεινωθεί και από άλλους παράγοντες.

Η έντονη ψυχολογική φόρτιση και το στρες που δημιουργεί η ίδια η παράνομη σχέση αλλά και η ανάγκη να παραμείνει μυστική η απιστία μπορεί πυροδοτήσει ισχυρούς πονοκεφάλους οι οποίοι μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και τρεις ώρες.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πινέσι συνιστά σε όσους βιώνουν ισχυρούς πονοκεφάλους λόγω σεξ να μιλήσουν «ανοικτά» στους γιατρούς τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι στο 3 – 4% των περιπτώσεων οι πονοκέφαλοι αυτοί μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και σε εγκεφαλικό ανεύρυσμα, που μπορεί να αποβεί θανατηφόρο.

Μάλιστα συνιστά σε όλους τους παράνομους εραστές αν η απιστία βλάπτει την υγεία τους να προσπαθήσουν να ηρεμήσουν, ή έστω να απομακρυνθούν, για ένα διάστημα τουλάχιστον, από την παράνομη σχέση

Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2004, ο Διεθνής Οργανισμός για τον Πονοκέφαλο (International Headache Society) αναγνώρισε τον πονοκέφαλο που συνδέεται με τη σεξουαλική δραστηριότητα (HAS) ως ξεχωριστό τύπο πονοκεφάλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως για τον πονοκέφαλο φταίει η κακή ψυχολογία;

Πως ''χτυπιέται'' ο πονοκέφαλος;

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν