Ποιος σκέφτεται το σεξ περισσότερο; ο άνδρας ή η γυναίκα;

  • Iatropedia
Η κλασσική αφίσα που απεικονίζει τον Φρόιντ και στο μυαλό του να είναι μια γυμνή γυναίκα, σίγουρα έχει μια βάση σχετικά με το σεξ και πόσο συχνά το σκέφτεται ο άνδρας κατά τη διάρκεια της μέρας. Μάλιστα η λεζάντα που την συνοδεύει “what is in his mind?” (τι είναι μέσα στο μυαλό του) έχει μια βάση. Είναι όμως τα πράγματα έτσι; Το σεξ είναι “σφηνωμένο” σαν σκέψη συνέχεια στο μυαλό των ανδρών; Έρευνα έδειξε ότι ναι μεν οι άνδρες κατά τη διάρκεια της μέρας σκέφτονται το σεξ περισσότερο από τις γυναίκες, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που όλοι πιστεύουν. Εξάλλου όπως θα διαβάσετε στο κείμενο που ακολουθεί οι άνδρες σκέφτονται εξίσου με το σεξ, τόσο το φαγητό, όσο και τον... ύπνο.

Οι έρευνα έγινε από επιστήμονες του πολιτειακού πανεπιστημίου του Οχάιο και είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν αρχικά ότι ο μέσος άνδρας σκέφτεται το σεξ, περισσότερο από τη μέση γυναίκα, αλλά πολύ λιγότερο από ότι πιστεύονταν μέχρι σήμερα. Για την ακρίβεια ο άνδρας σκέφτεται το σεξ τουλάχιστον 80 φορές λιγότερο, από ότι θεωρούσαν μέχρι πρόσφατα οι ειδικοί.

Μάλιστα οι άνδρες σκέφτονται εξίσου το φαγητό αλλά και τον ύπνο. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο μέσος άνδρας σκέφτεται την ημέρα το σεξ: 19 φορές (περίπου κάθε ώρα εάν εξαιρέσουμε και ένα 5ωρο ύπνο). Το φαγητό το σκέφτεται ακόμη και χορτάτος, και κατά μέσο όρο 18 φορές την ημέρα, ενώ τον ύπνο, τον σκέφτεται από την ώρα που θα ξυπνήσει μέχρι και 11 φορές τη μέρα.

Τι διαπίστωσε η ίδια έρευνα όμως, ότι ισχύει για τις γυναίκες;

Οι γυναίκες λοιπόν σκέφτονται το σεξ 10 φορές τη μέρα, τον ύπνο 9 φορές και το φαγητό μόλις 5.

Οι επιστήμονες διευκρινίζουν ότι πρόκειται για τον μέσο όρο και ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας υπήρξαν περιπτώσεις γυναικών αλλά και ανδρών που τους εξέπληξαν με το πόσο συχνά η σκέψη τους τριγύρναγε γύρω από το σεξ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε ποια χώρα ο αυνανισμός επιφέρει αποκεφαλισμό; Απίστευτοι νόμοι περι σεξ παγκοσμίως

Γιατί το σεξ μας κάνει εξυπνότερους;

Ποια πόλη είναι η Μέκκα του σεξ;

Γιατί κάποιες γυναίκες προτιμούν το “ατομικό παιχνίδι”, από το σεξ;

Τι είναι το sexting που κάνει θραύση σε άνδρες και γυναίκες;

Γυναίκες κυνηγοί-άνδρες θηράματα: τι έχει αλλάξει στο σεξ

Τι επιλέγει μια γυναίκα: Καλό σεξ, ή μια βόλτα για ψώνια;

Πόσες φορές τη μέρα, μια γυναίκα σκέφτεται το σεξ;